Fritid

RFSU setter sex p? kartet!

? Flaue l?rere. Sykt d?rlig! Kun heterosex. Tar BARE opp ting jeg kan fra f?r. Kjedelig! L?rte ikke noe nytt. Vi s? noe som ble laget for d?dslenge siden. Sp?r du ungdom om dagens seksualundervisning, f?r du svar som dette.
Seksualundervisningen i skolene er for gammeldags og teknisk, synes ungdommen. De ?nsker seg undervisning som er interessant og givende ? og p? deres premisser.
? RFSU har i en ?rrekke jobbet med sex- og samlivssp?rsm?l knyttet til en yngre m?lgruppe. Vi vet at ungdommen ?nsker mer enn bare ? l?re om prevensjonsmidler og kj?nnssykdommer, sier Christina Placht i RFSU Norge.
Seksualitet er noe som ber?rer oss alle i v?re tanker, f?lelser og handlinger. Den finnes inne i hver av oss, men opptrer ogs? mellom oss. Hvordan vet man hva man vil? Hvordan vet man hva andre mennesker vil? Evnen til ? finne svar p? slike og lignende sp?rsm?l krever refleksjoner og ?velse.
Setter sex p? kartet
? Derfor tar vi saken i egne hender og lanserer en norsk tegnefilm for seksualundervisning i skolene, fortsetter Placht. ? Filmen er 28 minutter lang og heter ?Sex p? kartet?. I filmen blir vi kjent med ungdommene Abdu, William, Hanna, Ida og Maria og deres sp?rsm?l, tanker og handlinger rundt sex.
Handlingen i filmen foreg?r f?rst og fremst i et skolebibliotek hvor l?reren Jao dukker opp fra intet og svarer p? ungdommenes sp?rsm?l. Gjennom voice over og ?vrige scener f?r vi innblikk i deres tanker, minner og utfordringer. En tilh?rende veiledning gir eksempler p? ?velser som ?ker de empatiske og kommunikative ferdighetene. Alle elevene f?r ogs? utdelt RFSU-kondomer.
Subject Aid
? For ? n? ut i undervisningen samarbeider vi med Subject Aid, forteller Placht. ? De distribuerer materiell fra organisasjoner, myndigheter og bedrifter til norske skoler, h?yskoler og universiteter. Tjenesten er gratis for l?rere og annet personell p? skolene.

For mer informasjon vennligst kontakt:
Christina Placht, Presseansvarlig i RFSU Norge Tlf: 93 85 77 69 E-post: [email protected]

Om RFSU:
RFSU er en ideell stiftelse som i over 80 ?r har jobbet for et ?pent og positivt syn p? sex- og samlivssp?rsm?l. Vi jobber for alles frihet til ? v?re den man vil, velge ? leve som man vil, og nyte som man vil. Stiftelsens overskudd g?r til informasjons- og opplysningsarbeid b?de i Norge og internasjonalt.
Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsf?rer sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #NOK   #Raging Rhinos   #Rhino Steel   #Rikki Steel