Fritid

Dato for Oslo Pride 2015 lansert

10-10-2014 11:54 Oslo Pride Oslo Pride arrangeres fra 19. til 28. juni i 2015.

Oslo Pride arrangeres fra 19. til 28. juni i 2015.
Oslo Pride, festivalen tidligere kjent som Skeive dager, arrangerte torsdag 9. oktober nettverksm?te p? So. Rundt 30 personer m?tte opp for ? diskutere EuroPride 2014 og tema for Oslo Pride 2015. I alt var 17 ulike akt?rer representert ? folk fra utelivsbransjen, n?ringslivet og ulike organisasjoner deltok.
P? m?tet ble datoene for Oslo Pride 2015 lansert ? neste ?rs festival arrangeres fra og med fredag 19. juni til og med s?ndag 28. juni.
Som normalt er det Pride House som starter sommerens vakreste eventyr, og det er klart for debatt, foredrag og workshops p? Litteraturhuset den f?rste helgen, fra 19. til 21. juni.
Pride Park p? R?dhusplassen ?pner deretter p? onsdag 24. juni, og i fire dager til ende, fram til l?rdag 27. juni, er det klart for folkefest med show, musikk, kunst og kultur p? plakaten.
Kvinnekvelden 2015 arrangeres fredag 26. juni, og Skeiv Natt l?rdag 27. juni p? Rockefeller.
Tradisjonen tro g?r h?ydepunktet for mange, paraden gjennom Oslos gater, av stabelen den siste l?rdagen i Oslo Pride-uka – l?rdag 27. juni.
Tema for festivalen: Frihet, samhold eller kj?nn?
Leder av LLH Oslo og Akershus (LLH OA), Hans Heen Sikkeland, innledet p? g?rsdagens nettverm?te diskusjonen om tema for Oslo Pride 2015. Som eier og arrang?r av Oslo Pride, presenterte Sikkeland tre mulige tema ? frihet, kj?nn og samhold.
? Tema for Oslo Pride skal v?re noe alle kan relatere seg til og gj?re til sitt, uavhengig om du er en enkelperson eller representerer for eksempel Bamseklubben, SLM, kirken, LLH eller Amnesty. Det var gode diskusjoner om de tre temaene som l? til grunn, og vi tar med oss alle innspillene. Slik jeg tolket stemningen i g?r, var det frihet og kj?nn som var de mest interessante, sier Sikkeland.
LLH OA og Oslo Pride tar med seg innspillene og fastsetter tema for Oslo Pride 2015 innen utgangen av desember.
Bli med!
Oslo Prides styreleder, Lars Arnesen, mener diskusjonene p? g?rsdagens nettverksm?te var gode. Arnesen ?nsker n? alle gode krefter velkommen inn i festivalen.
? Vi er godt i gang med planleggingen av Oslo Pride 2015. Et viktig fokus for oss akkurat n?, er ? bygge st?rre og mer robuste team av frivillige. Vi skal bli enda bedre p? eventsiden, p? marked, p? PR og informasjon, for ? nevne noe, sier Arnesen.
Allerede n? kan folk melde sin interesse for ? bidra som frivillig.
? Vi s?ker etter flinke folk i mange ulike roller ? folk som kan videreutvikle Pride Park, Pride House, som kan alt fra kultursponsing, s?knadsskriving eller booking av artister, er mer enn hjertelig velkommen til ? bidra, sier Arnesen, og legger til:
? Vi s?ker ogs? etter folk som kan skrive godt (norsk og engelsk), folk med web-, foto- eller videokompetanse, folk som kan sosiale medier og som generelt har erfaring med informasjonsarbeid.
Hold av datoene 19. til 28. juni ? og sjekk ut oslopride.no, hvor det er mulig ? melde seg p? i planleggingen av Oslo Pride 2015.

A to już wiesz?  Axwell / Ingrosso signerer deal med Def Jam

Oslo Pride er Norges st?rste pride-festival, og er et ti dager langt friminutt for lhbtiq-personer.
Hvert ?r mot slutten av Juni inviterer Oslo Pride hele Norges befolkning til ti dager med feiring av frihet og mangfold. Gjennom ti dager samles og m?tes vi p? Pride House p? Litteraturhuset og i Pride Park p? R?dhusplassen. Her m?tes skeive, venner av skeive, mange organisasjoner og politikere til en miks av debatt og fest, for ? oppleve kultur og sosialt samhold.
Festivalen avsluttes hvert ?r med Norges st?rste folkefest (etter 17. mai), Paraden gjennom Oslos gater. Paraden har i 2013 og 2014 har hatt oppslutning p? rundt 20.000 stolte lhbtoq-personer. Og langs paraderuten heies den fram av om lag 100.000 blide tilskuere.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy