Fritid

Gi fribel?p p? all handel under 500,-

-Hvis forbrukeren n? kan spare 125,- kroner i MVA ved ? kj?pe en vare til kr 500,- i en svensk nettbutikk i stedet for 625,- i en norsk, s? f?r Regjeringen ogs? s?rge for at det blir et tilsvarende MVA-fritak hos norske butikker og nettbutikker, mener N?ss. – Noe annet vil v?re diskriminerende for alle som selger varer i denne prisklassen i Norge. MVA m? da fjernes p? alle varer i Norge med en nettoverdi tilsvarende kr. 500,- slik at norsk handel har tilsvarende betingelser som utenlandske selskaper.
NHO Handel har lenge motarbeidet en ?kning av fribel?pet for utenlandsk netthandel. Vi mener at fribel?pet b?r fjernes, slik Sverige har gjort, sier N?ss. Vi er godt kjent med at FrP opprinnelig ?nsket ? ?ke fribel?pet til kr 1000,-. Han oppfatter likevel ikke ?kningen som noen halv seier.
– Det som n? gj?res er ? sette norsk handel i en MVA-krig. Utenlandske nettbutikker kan selge varene billigere fordi de slipper unna toll og MVA, noe som er helt urimelig. Norsk handel ber bare om de samme vilk?r. Vi tror ikke Regjeringen er klar over konsekvensene ved forskjellsbehandlingen, sier N?ss. Sv?rt mange arbeidsplasser i norske butikker vil bli lagt ned og flere netthandelsselskaper vi kjenner i Norge melder flytting til v?re naboland, dersom en slik forskjellsbehandling innf?res.
– Dessverre kan vi ikke foresl? det omvendte; ? bare gi norske butikker MVA-fritak. Da ville EU-retten sl? hardt ned p? diskriminering av utenlandske foretak, forklarer N?ss.
-Regjeringen legger n? opp til d?rligere vilk?r for norske selskaper, noe de fritt kan gj?re etter EU-retten.
-Hensikten med det hele er ?penbart et frieri til forbrukerne, sier N?ss. Da m? det v?re like greit ? ta steget full ut og gi samme MVA-fritaket til all handel!
– For meg er det helt umulig ? forst? at den norske regjeringen favoriserer utenlandske nettsteder fremfor norske, sier daglig leder i P? H?ret Fris?r AS Maj Hovde Krogdahl. Se hele intervjuet med Maj Hovde Krogdahl her.

Om NFVB
NFVB skal v?re bransjens viktigste taler?r og m?teplass for medlemmene!
NFVB er dannet av og for medlemmene. NFVB skal arbeide for medlemmenes interesser, og utf?re det medlemsbedriftene ser seg tjent med ? f? utf?rt i fellesskap. Det vi arbeider for, skal ogs? v?re i samfunnets interesse. NFVB er medlem i NHO gjennom NHO Handel.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Korea   #UHD