Fritid

VERDENS SYNSDAG 9. OKTOBER

Visste du at 75% av all blindhet kan forebygges eller korrigeres?
I mange ?r har norske optikere og optikerbransjen bidratt til ? redusere antall un?dig blinde og svaksynte i verden, gjennom organisasjonen ?Optometry Giving Sight?. M?let er ? hjelpe folk som ikke har optimalt syn fordi de ikke har tilgang p? synsunders?kelse og/ briller.

?Hjelp Moldova?
Tre av fire nordmenn over 15 ?r bruker briller, viser tall fra Norges Optikerforbund. Slik er det ikke i Moldova, som er Europas fattigste land. Her lever mange med sterkt nedsatt syn, som lett kunne v?rt forebygget eller korrigert med briller.
Basert p? frivillighet, har den norske optikeren Hans Bj?rn Bakketeig drevet et ?yehelseprosjekt i Moldova i mange ?r. Gjennom organisasjonen ?Hjelp Moldova? har han bidratt til ? hjelpe tusenvis av synshemmede. M?let er ? styrke ?yehelsetjenesten i landet, og ? etablere en fullverdig optometriutdanning i Moldova.
Bakketeig har etablert et nasjonalt senter for synshemmede. I tillegg til pasientbehandling, driver senteret med kursing og kompetanseheving for ? gi ?yelegene kunnskap innen optometri ? en kunnskap de rett og slett mangler.

Trenger st?tte

For at prosjektet skal v?re b?rekraftig, er kontakten med lokale myndigheter og grundig planlegging viktig. Prosjektet kvalitetssikres og st?ttes av Brien Holden Vision Institute, som har lang erfaring med ? etablere optometrisk utdanning. Norske myndigheter har ogs? vist stor interesse, og prosjektet mottar betydelig st?tte fra Utenriksdepartementet.
Hvert ?r st?tter Norges Optikerforbund ?Hjelp Moldova? og deres arbeid gjennom organisasjonen ?Optometry Giving Sight?. Flere norske optikere bidrar, og markerer ogs? Verdens Synsdag i sine butikker og oppfordrer kundene til ? st?tte organisasjonen. I 2013 bidro ?Optometry Giving Sight? med nesten 400 000 kroner til prosjektet, og i ?r h?per de p? enda sterkere engasjement.

Les mer om Verdens Synsdag.
Les mer om organisasjonen “Hjelp Moldova”.

Om Krogh Optikk
Krogh etablerte sin instrumentmakervirksomhet i 1877. Tiden gikk og gradvis begynte folk ? innse at briller gjorde mer enn ? styrke synet. Brillen ble en stor del av brukerens personlighet, og optikeren ble en ressurs b?de p? mote og synshjelp. Folk ville v?re moderne, og brillen skulle kle ansiktsform, h?r- og ?yenfarge. I dag leder Nicolai Krogh en fremgangsrik bedrift. For ham betyr dette ? se fremover uten ? glemme historien. Helt siden starten og frem til dagens Krogh Optikk, har filosofien v?rt enkel: ? v?re best. Best p? optikk, best p? mote og best p? ?yehelse. I generasjon etter generasjon.
V?rt sortiment best?r av et bredt spekter kvalitetsprodukter og anerkjente merkenavn innen briller, linser og solbriller. V?re ?yeunders?kelser (synstest) er meget grundige, og vi har sv?rt avansert optisk utstyr i v?re avdelinger.
Krogh Optikk har forretninger i Oslo, Akershus, Drammen, T?nsberg, Sandefjord, Larvik, Bergen og Trondheim, og vi har en betydelig markedsandel i disse omr?dene. Vi har totalt 250 dyktige medarbeidere, og v?r administrasjon ligger i Karl Johans gate 2 i Oslo.
Godt syn og god ?yehelse er viktig for livets sm? og store ?yeblikk!

Similar Posts