Fritid

D?de fugler, stammefolk i Indonesia og rocka konsertbilder

Fra 8.-11. oktober blir fotodager 2014 arrangert hos Japan Photo Stavanger for aller f?rste gang.
– M?lsettingen for arrangementet er ? vise den store bredden som finnes innenfor foto. Vi ?nsker ? gi fotoentusiaster faglig p?fyll i alt fra studiofotografering, ulike kurs, produksjon av bilder og spennende foredrag, forteller butikksjef for Japan Photo Stavanger, Jan Willy Johansen.
Stammefolk og Tom Waits
L?rdag 11.oktober blir det tre spennende fotoforedrag p? programmet med de kjente fotografene Kenneth Sporsheim, Audun Amundsen og Einar Sira.
Rock `n` roll-fotograf Kenneth Sporsheim vil snakke om livet i fotograven foran scenen ? hvor arbeidsdagen er kort, hektisk og h?ylytt. Sporsheim er ambassad?r for Pentax ? og fotograf for blant annet Metal Hammer.
Rogalendingen Einar Sira har nylig stilt ut bilder p? Nordic Light i Kristiansund, og vil holde et foredrag om prosjektet ?A sight for sore eyes?. Tittelen er hentet fra en Tom Waits-l?t, en artist som har v?rt en stor inspirasjonskilde for Sira. Hovedmotivet i prosjektet er fugler. D?de fulger. Som Sira har fotografert i sin egen hage i Sandnes.
Audun Amundsen forteller og viser Hasselblad-bilder fra en 18 m?neders lang reise gjennom Asia som senere skulle f?re til et stort dokumentar-prosjekt filmatisert i l?pet av 3 ?r i Indonesia. Vi vil f? h?re om den strabasi?se utviklingsfasen og forberedelsene til prosjektet, og det vil bli vist noen eksklusive filmsnutter fra den kommende dokumentaren ?The Jungle?. Audun ble boende i over ett ?r blant stammefolket og l?rte seg deres unedskrevne og utrydningstruede spr?k via Indonesisk.
– Vi ser frem til spennende og ulike foredrag, og er glade for ? ha med oss b?de Sporsheim, Amundsen og Sira p? fotodager 2014, sier Johansen.
L?rerike dager
I tillegg til foredragene er det et spennende program gjennom fire dager, som man kan f? med seg hos Japan Photo Stavanger. Kurs i studiofotografering med produksjon av bildene, scannerkurs og demonstrasjon fra en rekke leverand?rer er noe av det som skjer under fotodagene.
Med et stort og aktivt fotomilj? b?de i Stavanger og Sandnes er dette noe som Johansen tror vil sl? godt an.
– Her er det noe for enhver fotoentusiast, sier Johansen.
Bildetekst: Kenneth Sporsheim (f.v), Audun Amundsen og Einar Sira holder tre spennende foredrag under Fotodager 2014 hos Japan Photo Stavanger. Foto: Privat/Knut Koivisto

Skandinavias st?rste fotokjede

Similar Posts