Fritid

Ida Jenshus g?r i ny musikalsk retning og slipper EP’en Let It Go 8. oktober

Onsdag 8. oktober slipper tre ganger Spellemannsvinnende Ida Jenshus en ny EP med tittel Let It Go ledet av singelen “Hero”, og med det markerer hun en ny retning. Uredd tar hun steget videre over i et bredere musikalsk landskap.
I en alder av 27 ?r har Ida Jenshus fra Steinkjer etablert seg som en av Norges mest spennende artister. Hun tangerte tidligere rekorder da hun fikk sin tredje Spellemannspris av tre mulige i 2012. Hun er dermed den eneste artisten som har mottatt Spellemann for samtlige album; Color of the Sun (2008), No Guarantees (2010) og Someone To Love (2012). N? er hun klar med sitt fjerde prosjekt som sparkes av med EP’en Let It Go onsdag 8. oktober ledet av singelen “Hero” som slippes to dager f?r, og det hele feires med en str?ml?s konsert p? Rockefeller. Ogs? denne gangen med K?re Vestrheim bak produsentspakene. Utgivelsen markerer en ny musikalsk retning, og uredd er hun i ferd med ? ta steget fra ? v?re Norges ubestridte countrydronning over i et bredere musikalsk landskap.
Siden Ida avsluttet “Someone to love” turneen h?sten 2013 har hun jobbet med et nytt album som ventes p? ny?ret. Materialet har Ida skrevet kontinuerlig det siste ?ret blant annet p? turné, i S?r-Frankrike, i skrivekjelleren p? Bakklandet, i Woodstock, p? et loft i ?verste etasje i en gammel byg?rd p? Kampen, i Nashville og p? en backstage eller et hotellrom et sted p? veien. Ida har v?rt p? reisefot og s?kt nye impulser og inspirasjonskilder. Co-skrevet og skrevet alene. Skrevet for andre og spilt med andre band. Forsket og g?tt gjennom forandringer . Det siste ?ret har handlet om ? slippe tak og hoppe ut i noe nytt og ukjent. Ida har v?rt opptatt av ? fornye seg, bryte ut av komfortsonen og s?ke videre for sin egen og lytternes del, og s?ledes passer arbeidstittelen p? det nye prosjektet sv?rt godt: Starting Over Again.
I mai 2014 var Ida tilbake i Propeller Studio med K?re Vestrheim som ogs? produserte forrige album. Ida har hele tiden sett p? det nye materialet som en forlengelse av Someone To Love og det har ikke v?rt tvil om hvilken produsent hun ville jobbe med.
– Vi hadde et album til i oss, vi hadde startet p? noe som jeg ville fortsette ? dykke inn i og strekke videre, forklarer hun.
Onsdag 8. oktober slipper Ida en seksspors EP og vinyl med tittelen Let It Go som b?rer bud om utstrakte lydlandskap, et genuint sound og en sjangeroverskridende lekenhet. F?rste l?t p? EP’en er den tredelte “Shallow River (Pt. 1: Shallow River, Pt. 2: Storms, Pt. 3: Let It Go)” som strekker seg over nesten 15 minutter. Ida sier hun tidlig hadde en visjon om ? flette disse bitene sammen ? ? ta lytteren gjennom en prosess hvor de tre delene sklir naturlig sammen i form og innhold. Den offisielle singelen “Hero”, som ?pner B-siden av vinylen, ble co-skrevet i Nashville i fjor. Ida hevder at denne l?ten p? mange m?ter er det mest s?rbare hun har gjort. Den f?lges opp av kj?rlighetsl?ten “Set Us Free” hvor Ida synger om balansen mellom ? gi hverandre frihet og trygghet i et forhold, og runder av med den nedstrippede “Sylvia” som en kontrast til det ellers sv?re lydbilde som er skapt i Propeller. “Sylvia” ble skrevet og spilt inn i Woodstock med Kevin Salem som Ida m?tte samme dag.
– Kevin er en vidunderlig sjel og en fantastisk musiker. Det skjedde noe magisk i det m?tet og han har betydd mye for disse l?tene. Vi m?ttes p? en busstopp i Woodstock og noen timer senere satt vi og spilte inn denne l?ta. “Sylvia” handler om en sig?ynerkvinne, en omreisende. Jeg kom over hennes sterke historie for en stund tilbake. Det at hun ikke f?lte noen egenverdi, og hennes syn p? egen fremtid fikk meg til ? ville skrive denne l?ta til henne og andre omreisende rotl?se sjeler, forteller hun.
Let It Go signaliserer ikke bare en ny musikalsk retning for Ida, men ogs? en personlig forandring.
– B?de “Shallow River” og de andre l?tene p? Let It Go handler for meg i det store og hele om ? slippe mer opp, sippe kontrollbehovet og forventningene og normer og det som i det store og hele ikke er verdt ? bruke energi og bekymringer p?. Om man greier ? ?pne den d?ra ligger det s? mye glede og muligheter i det uvisse, sier Ida Jenshus.
EP’en feires med en helt unik str?ml?s konsert p? Rockefeller samme dag, todelt med forskjellige besetninger og med scenen plassert midt i rommet for anledningen. Bandet til Ida best?r denne gangen av gitarist Alexander Pettersen (The South), bassist Tor Egil Kreken (Shining) og trommeslager P?l Hausken (I Was A King).

http://idajenshus.no
https://www.facebook.com/ida.jenshus
http://www.universalmusic.no/Artister/Ida-Jenshus

Om Universal Music
Universal Music AS er verdens og Norges st?rste musikkselskap og representerer blant annet artister som U2, Rolling Stones, Eminem, Lorde, Ariana Grande, The Beatles, Rihanna, a-ha, Odd Nordstoga, Bernhoft, Gabrielle, OnklP & De Fjerne Slektningene og Ylvis.
Universal Music Group er operative i 59 land som representerer lablene A&M/Octone, Decca, Def Jam Recordings, Deutsche Grammophon, Disa, Emarcy,Fonovisa, Geffen Records, Interscope Records, Island Records, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, MercuryNashville, Mercury Records, Polydor Records, Motown, Universal Music Latino, Universal Republic og Verve Music Group.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Ford Motor Company   #Ford Mustang   #Paris Expo   #Stephen Odell