Fritid

Japan Photo lanserer nytt butikkonsept

– Vi har bygget om to av v?re eksisterende Japan Photo-butikker til ? bli rendyrkede bildebutikker med egen pick-up point for kameraprodukter, forteller administrerende direkt?r i Japan Photo, Stephan Stein.
I l?pet av oktober ?pnes en helt ny Japan Photo-butikk p? City Lade i Trondheim etter det nye konseptet.
– Det er flere ?rsaker til at vi har laget til et nytt butikkonsept. Mange fotobutikker viser i dag bare noen f? bildeprodukter i butikk og henviser ellers til nettsiden. Vi ?nsker ? vise alle v?re produkter i ?touch & try?, slik at du som kunde kan velge produktet som passer deg aller best. Dette er noe som krever mye mer plass, og vi velger derfor ? ikke bruke plass i butikken p? kamera og optikk for heller ? gi et stort fokus p? bildeprodukter og reparasjon- og servijenester, sier Stein.
Egen pick-up point
Mens det tidligere var vanlige sm?bilder i 10×15 cm og enkle forst?rrelser som stod for store deler av omsetningen, er det i dag personlige fotogaver som utgj?r den st?rste delen av omsetningen. Takkekort, kalendere, lerretsbilder og CEWE FOTOBOK er blant de mest popul?re produktene til Japan Photo.
– Selv om vi tar bort kameraavdelingen fra butikken, s? kan du likevel hente din kamerabestilling hos Japan Photo City Lade. Vi lanserer derfor en egen pick-up point for kamerasalg, slik at du gj?r din bestilling p? nett og henter i butikk til nettbutikkpris uten portokostnader, sier Stein.
Det er ikke tilfeldig at den nye bildebutikken blir ?pnet i Trondheim. Nylig ble Japan Photo Trondheim utvidet fra 250 kvadratmeter til 500 kvadratmeter til stor begeistring for kundene. Butikksjef Jan Olaf Johansen vil ogs? ha ansvaret for butikken p? City Lade. Han gleder seg til en egen bildebutikk, som er dedikert til fotoprodukter.
– Vi har en stor og flott butikk i Munkegata, der vi ogs? har en egen Pro-avdeling. Med en bildebutikk p? City Lade vil vi f? god plass til fotoprodukter, og v?r tjeneste av mobilreparasjon, JP911. Dette blir et godt supplement for v?re kunder, sier Johansen.
Vil ?pne flere butikker
De siste m?nedene har det nye konseptet blitt testet ut p? to av Japan Photo sine eksisterende butikker.
– Dette har v?rt en stor suksess, og konseptet har blitt godt mottatt av v?re kunder. Dette er f?rste gang vi lager en helt ny bildebutikk, og blir dette en suksess kan vi satse enda st?rre, og ?pne flere nye butikker p? kj?pesentre b?de i Norge og Sverige, sier Stein.
Japan Photo har hatt en femdobling av omsetning p? bildeprodukter de siste 10 ?rene, spesielt med CEWE FOTOBOK. Dette har bidratt til en ?kt totalomsetning i Norge og Sverige p? n?rmere en halv milliard kroner, som gj?r Japan Photo til Norges desidert st?rste fotokjede.

Skandinavias st?rste fotokjede

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Alliance Boots   #Boots Norge   #Gisle Solhaug   #Margrethe Sunde