Fritid

Pusse opp? L?r mer, gj?r kupp og bli inspirert p? boligmessen i Telenor Arena

I dag offentliggj?r AMF Fastigheter den st?rste hotellkontrakten i Stockholms historie. Petter Stordalen og Nordic Choice Hotels f?r oppdraget med ? utvikle to unike og frittst?ende hotellkonsepter rundt Brunkebergstorg midt i den svenske hovedstaden.
-Vi fikk et visjon?rt forslag som vi ikke kunne motst?. Sammen med Petter Stordalen og Nordic Choice, vil vi utvikle et mer levende nabolag, som ogs? bidrar til ?kt l?nnsomhet for v?re investorer, sier Mats Hederos, administerende direkt?r i AMF Fastigheter.
-Vi er stolt av ? f? v?re en del av den viktigste byutviklingen i Stockholm sentrum siden 60-tallet. Vi har et m?l om ? v?re nummer 1 i de st?rste skandinaviske byene. Dette blir to vesentlige brikker i v?r offensiv i Stockholm, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.
Transaksjonen er en del av AMF Fastigheters satsning Urban Escape Stockholm. Avtalen med Nordic Choice Hotels omfatter n?rmere 30.000 kvadratmeter, og skal best? av et boutiquehotell og et hotell for forretningsreisende med totalt 540 rom. I tilknytning til forretningshotellet, bygges et konferansesenter p? 2000 kvadratmeter, treningssenter, fitness og spa-omr?de. Begge hotellene f?r restaurant, kafé og bar. I tillegg bygges det som blir Stockholms st?rste takrestaurant p? hele 1200 kvadratmeter med panoramautsikt over byen.
Ambisjonen med Urban Escape er ? ?pne steder i byen som tidligere har v?rt stengt for allmenheten. Hotellene vil bidra til ? skape en mer levende by, d?gnet rundt, for b?de bes?kende og fastboende.
-Vi skal skape to hoteller og et restaurantkonsept som blir skreddersydd for nettopp Brunkebergstorget. Vi ser n? frem til den spennende og intens planleggingsfase sammen med AMF Fastigheter og Stockholm stad, sier Torgeir Silseth, administrerende direkt?r i Nordic Choice Hotels.
I tillegg til hotellsatsningen vil Urban Escape Stockholm omfatte kreative kontor- og innovasjonsmilj?er, restauranter, servijenester, torg og gr?nne takmilj?er.
Annordia og DTZ Capital Markets har v?rt AMF Fastigheters r?dgiver ved markedsanalyse, research og i forhandlingsprosessen med Nordic Choice Hotels. MAQS har v?rt juridisk r?dgiver.
For ytterligere informasjon og booking av individuelle intervjuer, kontakt:
Christine Viland, Nordic Choice Hotels
E-post: [email protected] Tel: +47 402 181 45
Cecilia Österholm, AMF Fastigheter
E-post: [email protected] Tel: +46 72-579 75 41
Fakta om avtalen:
Transaksjonen inneb?rer en leieavtale som strekker seg over 20 ?r. Innenfor rammen av Urban Escape Stockholm skal Petter Stordalens hotellselskap skape to unike hotellkonsept: Business og Boutique. Hotellkonseptet vil best? av totalt 542 rom, samt restaurant og konferansefasiliteter fordelt over ca. 30.000 kvadratmeter. Hotellene vil romme lounge, kafé, konferanserom, co-working space for prosjektgrupper, utstillingslokaler og fast kontorplasser.
Fakta om Urban Escape Stockholm:
Urban Escape Stockholm vokser frem i omr?det mellom Hamngatan, Regeringsgatan og Brunkebergstorg, og best?r av fem eiendommer, fire gater og to torg. Urban Escape Stockholm kombinerer kontor, hotell, detaljhandel, restauranter, m?teplasser og servijenester. Urban Escape Stockholm utvider eiendomsomr?det fra eksisterende 95.000 m? til ca. 130 000 m?. Urban Escape Stockholm best?r av 62 000 m? med moderne, fleksible kontorlokaler, 30.000 m? med hotell- og konferansefasiliteter, og 38.000 m? med restauranter og butikker. Utvikling av Brunkebergstorg gj?res i samarbeid med Stockholms stad og Stena Fastigheter (Hotell Sergel Plaza). Utvikling av Regeringsgatan gj?res i samarbeid med eiendomsselskapene Vasakronan, Pembroke og Hufvudstaden. Byggeperioden p?g?r fra sommeren 2014 til v?ren 2018.

Nordic Choice Hotels er en av Nordens st?rste hotellkonsern med 171 hoteller og 12 000 medarbeidere i Skandinavia og Baltikum. Selskapet markedsf?rer kjedene Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection og Clarion, samt 10 unike hotellperler innen Nordic Hotels & Resorts. Alle hoteller er milj?sertifisert etter ISO 14001.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy