Bedre lys kan redde liv

– De gangene jeg bruker laser er det sv?rt sjelden jeg trenger ? benytte bed?velse, sier tannlege Arild Aarnseth ved Dentales Tannklinikk Lysaker. Aarnseth er en av de f?rste i Norge med den seneste generasjon dentallaser, en behandlingsform som ikke tar lengre tid enn konvensjonell behandling men er mye mindre smertefullt. Foruten ? reparere hull bruker Aarnseth laseren til rensing av rotkanaler, fjerne bakterier i tannkj?ttslommer, behandle herpes og forkj?lelsesblemmer samt for bl?dningsfri kirurgi.
Norske tannleger henger etter …
Forel?pig er det kun Dentales Tannklinikk Lysaker og noen f? kolleger som har skaffet seg det nyeste innen dentallaser i Norge. I Sverige brukes slike ?bor? allerede av mer enn hundre tannleger og det finns i tillegg et institutt utenfor Stockholm som tilbyr utdannelse p? universitetsniv? for sikker bruk av laser**. Ogs? den offentlige tannhelsetjenesten i Sverige har investert i mange lasere. – Jeg valgt ? bruke dentallaser for at pasientene mine skal f? den beste og mest behagelige behandlingen som er mulig. Jeg tror flere og flere vil kreve slikt utstyr fremover, n?r de blir klar over at det finnes. Ikke minst vil et mindre smertefullt alternativ hjelpe dem som ikke sjekker tennene sine fordi de har angst, sier Aarnseth.
?Alle autoriserte tannleger har anledning til ? bruke lasere til pasientbehandling s?fremt de har kjennskap til lasersikkerhet og at utstyret er meldt til Statens str?levern? ***
Kilder:
* Norsk Tannlegeforening NTF
** The Institute for Lasersupported Dentistry (ILSD) www.ilsd.se
*** Norsk fagartikkel publisert i Norsk Tannlegeforening Tid 2009
Dette er Scanex Medical Systems A/S
Scanex er Norges ledene leverand?r av laserutstyr innen dental og dermatologi.
Scanex Medical Systems A/S er et norsk eiet firma, som startet sin virksomhet i 1989 under ledelse av Trond Svorkmo.
Firmaet har et n?rt samarbeid med s?sterselskaper i Sverige, Danmark og Finland, som alle har den samme filosofi, produktprogram og profil.
Scanex Medical Systems A/S importerer og selger h?yteknologisk medisinsk utstyr til det offentlige og private helsevesen i Norge og har i dag, etter mer enn 25 ?rs virksomhet, installasjoner ved de fleste st?rre sykehus og private klinikker i landet.
Den sterke fremgangen i markedet skyldes ikke minst f?rsteklasses service utf?rt av egne ingeni?rer.

Portof?lgen spenner over et stort utvalg produkter; fra digital r?ntgen, MR for ekstremiteter og DEXA-scannere til dermatologiske og dentale lasere.
Scanex kontor i ligger i Str?msveien 62 i Str?mmen rett utenfor Oslo.

Authors
Top