Nytt tilbeh?r gir nye muligheter for Sonys kamerabrukere

FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G)

Ny ?Smooth Motion Optics?-design for seri?se filmopptak

Separat fokus-, iris- og zoom-ring for profesjonell betjening
Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z)
Allsidig vidvinkel zoom

Legendarisk ZEISS-design optimalisert for Sonys ?7-serie av 35mm fullformatkameraer

Begge objektiv utstyrt med Optical SteadyShot

Kompakte og portable med st?v- og vannavvisende design

Sony utvider n? rekken av E-mount-objektiver for brukere av ?-kameraer, og tilbyr fotografer og filmskapere to nye kraftpakker i lett og kompakt design: Verdens f?rste fullformats power zoom-objektiv (SELP28135G) og en fullformats ZEISS vidvinkel-zoom (SEL1635Z).
Kreativitet for profesjonelle fotografer og filmskapere
Med en kompromissl?s utforming, tilbyr FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) fotografer og filmskapere en rekke nye kreative muligheter. Objektivet er en ideell partner for kameraer som 35mm fullformats a7S, uavhengig av om du filmer i 4K, Full HD eller tar bilder.
SELP28135G er kompatibel med alle Sony E-mount-kameraer og videokameraer. Objektivets brennvidde strekker seg over et enda st?rre omr?de fra 42 – 202.5mm (tilsvarende 35mm) n?r det brukes i forbindelse med et kamerahus med en APS-C-sensor. Blant disse er Sonys a6000/a5000-kameraer inkludert, samt videokameraer som NEX-FS700 og nye PXW-FS7.
En fast F4 blender?pning lar filmskapere og fotografer oppn? vakre dybdeskarphetseffekter og stabil eksponeringskontroll gjennom hele zoom-omr?det, fra vidvinkel til tele. Sonys nye ?Smooth Motion Optics?-design hjelper deg ? oppn? best mulig bildekvalitet n?r objektivet brukes sammen med kameraer med stor sensor. I tillegg reduserer asf?riske linseelementer u?nskede optiske feil, mens en avansert multi-coating-teknologi forsterker kontraster og minimerer gjenskinn, selv i motiv med sterk bakbelysning.
Det nye objektivet er ogs? enkelt og behagelig ? h?ndtere: Tre separate kontrollringer tilbyr enkel h?ndtering av fokus, zoom og blender?pning (iris) med et optimalt dreiemoment, som lar fotografen sitte igjen med en responsiv og profesjonell f?lelse.
Drevet av en SSM-motor, er zoomen usedvanlig jevn og lydl?s. Zoom-hastighet kan bli presist kontrollert og dreieretningen p? zoomen kan endres etter personlig ?nske[ii]. Fokusst?y minimeres ogs? ved at vekten p? fokuselementgruppen er redusert og ved at en presis, dobbel line?r motor blir brukt. Fokusering kan n? ogs? enkelt endres fra auto til manuell ved kun en vending.
Toppkvalitets optisk ytelse og h?ndtering er komplementert av en st?v- og vannavvisende design, noe som gj?r objektivet perfekt til ? bruke p? sett. Ekstra fleksibilitet sikres gjennom Optical SteadyShot som leverer innebygget bildestabilisering under h?ndholdte opptak. Objektivets kompakte st?rrelse og reduserte vekt er virkelig egenskaper som er velkomne i situasjoner hvor mobilitet er viktig.
Kompromissl?s vidvinkel zoom
Med den etterlengtede Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) tilbyr Sony n? fotoentusiaster tre zoomobjektiv med stor blender?pning. Som et komplement til det eksisterende zoomobjektivet SEL2470Z og telezoomen SEL70200G, er vidvinkelobjektivet SEL1635Z et ideelt valg for fotografering av landskap, interi?r og arkitektur, og passer samtidig veldig godt til hverdagsfotografering.

SEL1635Zs legendariske ZEISS-kvalitet utnytter det enorme kreative potensialet til den anerkjente ?7-serien best?ende av 35mm fullformatkameraer, og objektivet er ogs? en flott partner til Sonys rekke av E-mount-kameraer og videokameraer.
Objektivets kompromissl?se optiske design inneholder fem asf?riske linseelementer, inkludert et stort AA (avansert asf?risk)-element og tre ED-glasselementer. Dette bidrar til at SEL1635Z kan levere fremragende oppl?sning og skarphet i hele bildet, samtidig som forvrenging og fargeavvik reduseres til et absolutt minimum ? alt i et objektiv som b?de er kompakt og lett ? b?re. Som andre ZEISS-objektiv, er SEL1635Z er utstyrt med en T* coating p? optiske overflater som reduserer gjenskinn og skygger for ? forsterke kontraster, klarhet og dybde ved fotografering av landskap og av scener med sterk bakgrunnsbelysning.
En fast F4 blender lar fotografer oppn? vakre effekter med uskarp bakgrunn med en grunn dybdeskarphet p? alle brennvidder. Satt sammen med Optical SteadyShot bildestabilisering, kan du ta fantastiske h?ndholdte bilder i svak belysning uten ? endre ISO-instillingene og uten ? risikere ?kt st?y i bildet.
Uansett hvor du blir sendt p? oppdrag, lar objektivets st?v- og vannavvisende design deg fortsette ? ta bilder i selv de t?ffeste milj?er.
Pris og tilgjengelighet
Fullformats power zoom FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) for profesjonelle fotografer og filmskapere og fullformats vidvinkel zoomobjektiv Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) vil ha f?lgende veiledende priser:
SAPBeskrivelsePris
SEL1635ZFull Frame; Vario-Tessar T* 16-35mm F4 ZA OSS10,000 kroner
SELP28135GFull Frame, PZ 28-135mm F4 G OSS19,000 kroner

Tekniske spesifikasjoner: FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G)
35mm equivalent focal length (when attached to APS-C body)42-202.5mm
Max. magnification ratio 0.15x
Min. focus distance0.4m (W) – 0.95m (T) (AF, MF);
0.95m (Full MF)
Filter diameter95mm
Dimensions Max. diameter 105 x 162.5 mm
Weight Approx. 1125g (without tripod mount)
Supplied accessories Hood cap, rear cap, tripod mount, hood, case, strap
ColourBlack

Tekniske spesifikasjoner: FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z)
35mm equivalent focal-length (when attached to APS-C body)24-52.5mm
Max. magnification ratio 0.19x
Min. focus distance0.28m
Filter diameter72mm
Dimensions 78 x 98.5mm
Weight 518g
Supplied accessories Front cap, Rear cap, Hood, Case
ColourBlack

Bilder: https://www.sonynordicimages.net/e-mount-lenses-sel
[i] As of 12 September 2014, according to a Sony survey. Survey covers all interchangeable lenses for digital cameras
[ii] Via settings on the camera body; available on specific models such as the PXW-FS7 and A7S

Sony er en verdensledende produsent innenfor lyd, video, spill, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for b?de forbrukere og profesjonelle. Med sin musikk-, bilde-, dataunderholdning- og online-virksomhet, er Sony unikt posisjonert til ? v?re det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en ?rlig omsetning p? ca. 75 milliarder dollar for regnskaps?ret som endte 31. mars 2014. For mer informasjon om Sony, vennligst bes?k www.sony.net

Authors
Top