Fritid

Ny l?t fra Ingebj?rg Bratland

Olympus OM-D E-M1 Silver er b?de et nytt kamera og en systemoppgradering av E-M1. Perfekt for yrkesfotografer og semiprofesjonelle som vil maksimere bildekvaliteten og arbeidsprosessen i et superportabelt allv?rssystem. Oppgradert firmware inneb?rer blant annet direkteoppkobling til datamaskiner og korrigering av skjeve perspektiver direkte i kameraet. Dessuten utvides systemet med en ny profesjonell telezoom og telekonverter.
Olympus er ledende innen kompakt systemkamerateknologi og optikk for profesjonelle og semiprofesjonelle fotografer. Med OM-D har selskapet satt nye tekniske standarder som har f?tt mange utmerkelser.
Nye OM-D E-M1 SILVER finnes i butikkene i begynnelsen av oktober. Den nye 40?150 mm zoomlinsen og den nye 1,4x telekonverteren kommer i begynnelsen av november.
Systemoppgraderingen som er forh?ndsinstallert i nye E-M1 SILVER finnes tilgjengelig som kostnadsfri nedlasting fra og med 16. september for alle eiere av E-M1.
Designet for yrkesfotografen
Det kompakte, v?rbeskyttede* kamerahuset og pro-optikken leverer den beste bildekvaliteten noensinne i et kamera fra Olympus. Takket v?re verdens f?rste femaksers bildestabilisering, TruePic VII bildeprosessor og Live MOS-bildebrikke har originalen, den svarte E-M1, vunnet mange utmerkelser.
Med s?lvutgaven f?r kameraet et enda mer ikonisk utseende. Den vakre, kantete formen som skiller OM-D fra markedets betydelig st?rre og tyngre fullformat og APS-C D-SLR har raskt blitt en favoritt blant stadig flere
yrkesfotografer og semiprofesjonelle. E-M1 veier 38 % mindre enn gjennomsnittet for systemkameraer, kombinerer bildeteknologi og design som vekker oppmerksomhet og er utviklet for yrkesfotografenes krav til en effektiv arbeidsprosess.
Profesjonell arbeidsflyt

Firmwareoppgraderingen for E-M1 bygger videre p? ?nsker fra fotografer som i dag arbeider med kameraet. Tethered Shooting kan integreres i arbeidsflyten ved at kameraet kobles direkte til datamaskinen via USB i studioet. Kameraet speiler s?kerbildet direkte p? datamaskinen og kameraet kan styres fra datamaskinen via den kostnadsfrie programvaren Olympus Capture**. N?r bildet tas f?res bildefilene automatisk over til datamaskinen.
En annen interessant nyhet i versjon 2.0 av firmwaren er Digital Shift, som lar deg justere perspektiv og rette opp styrtende linjer direkte i kameraet ved hjelp av to kontroller. Du ser p? skjermen hvordan justeringen p?virker bildet og funksjonen fungerer uansett hvilket objektiv du benytter. Perfekt for arkitekturfotografer som n? slipper etterbehandling eller spesialobjektiver (tilt-shift-objektiver).
Minimal forsinkelse og smarte funksjoner
Den nye programvaren minimerer forsinkelser i s?keren, fra 29 ned til 16 millisekunder! Live Composite er ytterligere en nyttig funksjon som lar deg ta bilder av trafikk, stjerner, fyrverkeri osv. med bevegelseslys, ogs? under forhold hvor det er for lyst til ? benytte Live Bulb. P? skjermen kan du se hvordan bildet vokser fram i sanntid.
Nye kameraeffekter som kunstfiltrene Partial Colour og Vintage er ogs? lagt til. Partial Colour lar deg direkte i kameraet lage partier i farge, samtidig som resten er i svart/hvitt. Vintage gir en nostalgisk tone i bildet og har tre ulike justeringsmuligheter.
E-M1 inkluderer ogs? en oppgradert versjon av Ol.Share som enkelt lar deg parkoble kameraet med en smarttelefon via kameraets Wi-Fi. I tillegg til tr?dl?st ? kunne se Live View-bilder p? skjermen p? mobilen, ta bilder, styre innstillingene P, A, S og M, kan du n? ogs? aktivere selvutl?ser og intervallbildeopptak (time lapse).
Profesjonell zoomkvalitet
Akkurat som E-M1 er det nye zoomobjektivet M.ZUIKO DIGITAL ED 40?150 mm 1:2,8 PRO (80?300 mm***) st?v-, sprut og frostsikkert*. Et objektiv som virkelig skiller seg ut i klassen. Mange yrkesfotografer har g?tt lei av alt for stor og tung optikk. S? Olympus har utviklet et betydelig mer kompakt og lett zoomobjektiv med fullt sammenlignbar karakteristikk og omfang.
Objektivet utmerker seg ogs? ved ? v?re verdens f?rste med et fokussystem som styrer to h?yverdige linseelementer med hjelp av to line?re motorer. Resultatet er en ekstremt stille og rask autofokus. Perfekt for fotografering av ville dyr og sport, men ogs? til bryllop der du ikke vil
forstyrre.
N?rgrense p? 70 cm uansett brennvidde, dedikert Fn-knapp, manuelt fokusgrep og skyvbar motlysbeskyttelse. Med fast blender, stort zoomomr?de, meget h?y optisk kvalitet og ultrarask, stille autofokus f?r du et allsidig objektiv.
Forleng brennvidden og beskytt objektivet
Beh?ver du enda mer tele kompletterer du med den nye 1,4x telekonverteren som forlenger telezoomens brennvidde opp til hele 420 mm***. Konverteren bygger ut bare 15 mm og har samme byggekvalitet og allv?rbeskyttelse som den ?vrige Pro-optikken.
Olympus har ogs? laget n?ytrale beskyttelsesfiltre for b?de M.ZUIKO DIGITAL ED 40?150 mm 1:2,8 PRO og M.ZUIKO DIGITAL ED 12?40 mm 1:2,8 PRO. PRF-ZD72 PRO og PRF-ZD62 PRO er kompakte og har ZERO Coating som minimerer reflekser og dobbelkonturer.
Olympus har et stort utvalg av profesjonelt tilbeh?r, alt fra batterigrep, undervannshus og blitssystemer, til vesker og et av markedets st?rste utvalg av objektiver.
HURTIGFAKTA OM-D E-M1:
> Beste bildekvalitet noensinne i et kamera fra Olympus
> Direktekobling til datamaskin via USB for profesjonell styring og arbeidsflyt i studio
> Digital Shift i kameraet for justering av skjevt perspektiv og styrtende linjer
> Live Composite som gir spektakul?re lysbevegelseseffekter
> 14 kreative kunstfiltre ? to nye filtre Vintage og Partial Colour med tre ulike justeringer
> Micro Four Thirds premium kamera med ikonisk, kompakt og velbalansert design i s?lv
> Vekt 497 g inklusive batteri og minnekort
> Robust kamerahus i metall for alt v?r: st?v-, sprut- og frostsikkert*
> Ekstra stor elektronisk s?ker med 2,36 millioner bildepunkter og 1,48x forst?rrelse som forenkler komposisjon og innstillinger
> Verdens f?rste femaksers bildestabilisering for usl?elig stabilitet ved lange brennvidder
> Kompatibelt med over 65 objektiver
HURTIGFAKTA M.ZUIKO DIGITAL ED 40?150 mm 1:2,8 PRO:
> Overlegne ytelser med 1:2,8 fast blender over hele zoomomr?det for profesjonelt foto av ville dyr, sport og bryllup…
> Kompakt, lett og st?v-, sprut- og frostsikkert* objektiv som kan v?re med overalt
> N?rgrense p? bare 70 cm over hele zoomomr?det
> Ultrarask og s? godt som lydl?s fokusering
> Manuell justering for maksimal fleksibilitet ved profesjonell fotografering
> Vekt 760 g uten stativfeste, 880 g med stativfeste
HURTIGFAKTA M.ZUIKO DIGITAL 1,4x TELEKONVERTER:
> 15 mm slank design for utvidelse av zoomomr?det
> Robust, st?v-, sprut- og frostsikker* konverter som takler t?ffe forhold
> Kompatibel med DIGITAL 40?150 mm 1:2,8 PRO og 300 mm 1:4,0 zoomobjektiv som snart er p? markedet
> Vekt: 105 g
EKSEMPEL P? TILBEH?R:
> Kameraveske med plass for objektiv (CBG-10) og Grip Strap (GS-5)
> Myk kameraveske (CS-42 SF)
> Vaskbare skulderreimer (CSS-P118 og CSS-P113)
> Vertikalt grep/batteriholder (HLD-7) for ekstra batteritid og stabilitet ved fotografering med h?ndholdt kamera
> Undervannshus (PT-EP11) for dykking ned til 45 meter
> Undervannsblits (UFL-3)
Produktspesifikasjoner kan endres uten ytterligere informasjon. For aktuell og komplett spesifikasjon, se www.olympus.no
* Allv?rsbeskyttelse (st?v-, sprut- og frostsikker) if?lge
** Olympus Capture programvare
*** Tilsvarende 35 mm
Ytterligere informasjon:
Juliane Hval Holmedahl
Olympus Norge AS
Tlf: +47 40554155
E-post: [email protected]

Olympus er en ledende produsent av produkter og systemer som kombinerer spisskompetanse innenfor optisk, finmekanisme og elektronisk teknologi. Olympus er for flere generasjoner forbundet med kameraer, men dagens Olympus er ogs? et selskap som produserer systemer for endoskopi, avanserte kirurgiske applikasjoner, mikroskopi, diagnostikk og produkter for kvalitets- og funksjonskontroll innom industri.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Grand Vision   #Lily Allen