Motor

WEAR IT LIKE A STAR Terry O´Neill samarbeider med KappAhl

Da Zeiss lanserte Otus 55mm F/1,4 i fjor, ble det sagt fra mange hold at det var verdens beste objektiv, og siden har det blitt bevist i test etter test, noe som naturligvis ?ker forventningene til det nye, Otus 85mm/1.4. Objektivet vises for f?rste gang p? messen Photokina i Köln som ?pner 16. september.
Et 85mm F/1.4 objektiv leder naturlig tankene til et typisk portrettobjektiv, men Otus 85mm F/1.4 er ment ? v?re betydelig mer enn det. Med sin kvalitet og ekstreme skarphet, selv ved full blender?pning, er dette et allround-objektiv som leverer en bildekvalitet uten sidestykke. Det egner seg ypperlig til studio-, mote-, produkt- og arkitekturfotografering.
Takket v?re lysstyrken p? F/1.4, i kombinasjon med bildekvaliteten og moderne kameraers evne til ? h?ndtere h?ye ISO-verdier, kan man ta enest?ende bilder selv i meget begrenset lys. Objektivet er konstruert for profesjonelt bruk.
?Optisk skiller Otus-serien seg ut ved sin meget h?ye bildekvalitet, selv ved stor blender?pning. En n?ytral bokeh i bakgrunnen, meget detaljerte bilder uten noen optiske feil, og en ekstremt h?y kontrast selv helt ut i hj?rnene.? sier Lasse Ericson, produktsjef hos Focus Nordic.
Med en n?rgrense p? bare 0,8 meter er objektivet ogs? utmerket for n?rfotografering.
Teknisk info:
Brennvidde: 85mm

Blenderomfang: F/1.4 ? F/16

Linsekonstruksjon: 11 linser i 9 grupper

Fokusomr?de: 0.8m ? uendelig

Bildevinkel (diag./hor./vert.): 28,24° / 23,71° / 15,97°

Bildeflate ved n?rgrensen: 278,85 x 185,61 mm

Makroforhold: 1:7,7

Filterdiameter: M86 x 1.0

Lengde inkl. deksel: 138 mm (ZF.2) / 141 mm (ZE)

Lengde ekskl. deksel: 122 mm (ZF.2) / 124 mm (ZE)

Diameter: 92 mm Vekt: 1140 g (ZF.2) / 1200 g (ZE)

Fatninger: ZF.2 (Nikon F bajonett) / ZE (Canon EF bajonett)

Pris og levering
Objektivet vil leveres i slutten av september, og vil koste:
Zeiss 85mm F/1,4. Ca.pris: kr 36.000,- inkl. mva.

For ytterligere informasjon, kontakt: [email protected]

Focus Nordic Norway AS i B?rum er Norges st?rste foto-distribut?r. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Panasonic, Pentax, Kodak, Lowepro, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon,Sirui, GePe, Kenko, Metz, iSAW og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilk?r. Les mer p? www.focusnordic.no

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy