Motor

Unng? overvasking av h?ret

Unng? overvasking av h?ret
05-09-2014 18:58 Midsona Norge AS Pressemelding fra Supernature og Midsona Norge AS ?Supermat er bl?ff og placebo? sier NRK-programmet Folkeopplysningen (s?ndag 7/9). ?Supermat er ekstra n?ringsrike matplanter for alle som ?nsker ? leve sunnere? sier vi. To veldig motstridende p?stander, s? hvem har da rett?

?Supermat er bl?ff og placebo? sier NRK-programmet Folkeopplysningen (s?ndag 7/9). ?Supermat er ekstra n?ringsrike matplanter for alle som ?nsker ? leve sunnere? sier vi.
To veldig motstridende p?stander, s? hvem har da rett?

Man blir hva man spiser
Supermat er en av de sterkest voksende trendene innenfor helse og skj?nnhet, og har p? kort tid blitt en av de aller st?rste kategoriene i helsekostkanalen. ?Man blir hva man spiser? har blitt en sannhet for stadig flere, og mange utviklingstrekk st?tter opp under dette. Frukt og gr?nt ?ker dobbelt s? mye som dagligvare for ?vrig, salg av ?kologisk mat vokser betydelig og det dukker opp juicebarer p? stadig flere gatehj?rner. En herlig utvikling! Ja til ren mat og sunne n?ringsstoffer sier n? vi.
Det er alts? ingen tilfeldighet at supermat har blitt s? popul?rt. Supermat er en betegnelse p? over 70 ulike matplanter med en bredspektret n?ringsprofil og sv?rt h?ye n?ringsverdier, og kan bidra til ? l?fte et allerede velbalansert kosthold. I tillegg vet vi at 40 % av nordmenn fortsatt ikke spiser gr?nnsaker til middag, og at sv?rt f? f?r i seg minimumet p? 5 enheter frukt og gr?nt hver dag. Supermat har kommet for ? bli.
?Folkeopplysningen? ? bl?ff eller bare d?rlig research?
Programmet er allerede f?r sending innklaget til PFU av John Opsahl for grove brudd p? god presseskikk, falske fremstillinger, sammenligninger og oppkonstruerte analyser som skal st?tte opp under en forh?ndsd?mt konklusjon. Programmet tilpasser sp?rsm?lsstillinger og redigerer svar for ? skape en dramaturgi ment for ? underholde og skape sensasjon ? i stedet for ? faktisk opplyse seeren med en naturvitenskapelig tiln?rming. De bryter sine egne ?regler?.
? Innleide eksperter i programmet hevder at det mangler forskning p? supermat. Det finnes utallige studier og forskning p? at supermatvarer gir effekt. Det er lett beviselig at supermat inneholder sv?rt bredspektrede og h?ye konsentrasjoner av n?ring, i tillegg til at det bygger p? lange tradisjoner som b?de mat og folkemedisin. En ekspert p?st?r at kildereferansene i boka ?Supermat? kun er fra kvinneblader og ikke seri?s; noe som beviser at hun ikke har unders?kt det. Boken har hovedsakelig referanser til forskningsdatabaser som eksempelvis Pubmed.
? I programmet blir k?l og spirulina sammenlignet. Folkeopplysningen har p? nrk.no sagt at de har gjort denne analysen selv, p? fryset?rket k?l og t?rket spirulina. Etter at Opsahl ba om ? f? denne analysen, viser det seg at de bare har tolket tall fra en database i USA, oppgitt feile n?ringsverdier fra feil type produkt. N? som dette er blitt avsl?rt, velger Folkeopplysningen ? endre p? programmet i etterkant. Det var alts? ingen reell vitenskapelig analyse, opplysninger ble holdt tilbake om positive egenskaper ved spirulina og dens n?ringsinnhold, og grove feil ble opplyst om i reportasjen. Alt for ? st?tte opp under dramaturgien og en ?nsket konklusjon. En langt fra naturvitenskapelig tiln?rming til ? lage et informativt TV-program.
? Tallene som blir presentert avviker sterkt fra Bamas egne analyser p? norsk k?l og v?re analyser p? spirulina. Se vedlegg for mer info. Det er irrelevant og ulovlig ? sammenligne to forskjellige matgrupper som k?l og spirulina i kommersiell sammenheng*.
Supernatures produkter er av meget h?y kvalitet, og gjennomg?r strenge kontroller i Midsonas kvalitetsavdeling. Vi vil bidra med en enkel, etisk og sunn vei til bedre helse og livskvalitet. Vi ?nsker ? bidra til opplysning for folk flest slik at de selv kan ta kvalifiserte valg vedr?rende eget kosthold og helse, og oppfordrer til en opplysende og konstruktiv debatt rundt dette.
Supermat er ingen bl?ff! Supermat er god helse!
Kontaktperson: Markedssjef Midsona: Vibeke Stensland , mobil 930 46 017
* Forskriften om Ern?rings- og Helsep?stander

A to już wiesz?  Icelandair fraktet hele Islands befolkning og litt til i juli

Midsona Norge AS, tidligere kjent som Midelfart Sonesson AS, distribuerer og markedsf?rer sterke merkevarer fra en rekke internasjonale og norske samarbeidspartnere, i tillegg til egeneide merkevarer.
Supernature er en merkevare i Midsona Norge.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy