Luksuri?st Jazz – og spahotell er ?pnet i Lule?

Taekwondo kamp har begynt med partnerklubber og n? er det sendt ut tilbud til karateklubber om dette ogs?. Men hvorfor vil toppidretten ha avtaler med partnerklubber eller kvalitetsklubber som noen kaller det?
Det er flere ?rsaker til at vi gj?r dette, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.
For det f?rste vet vi ikke i hvilken klubb en ny europamester, verdensmester eller OL-mester kan finnes. Vi vet bare at hun eller han kommer til ? begynne i en eller annen klubb i Norge og da er det viktig at denne personen kommer til en klubb hvor hun eller han f?r en utvikling i tr?d med
Kampsportforbundets- og Olympiatoppens utviklingsfilosofi. >

Vi har dessverre sett at mange s?kalte lovende talenter, som har vunnet medaljer som ungdommer og juniorer, har sluttet ? konkurrere f?r de blir seniorut?vere. Noe av dette skyldes manglende kompetanse innen talentutvikling og i enkelte tilfeller har vi sett at treneren vil mer enn ut?veren. N?r det gjelder utvikling m? det v?re ut?verens eget prosjekt og ikke trenerens.
N?r vi ser p? medaljestatistikken fra 1984 og frem til i dag har juniorene vunnet 33 offisielle medaljer og seniorene 60 medaljer. Av disse er det kun to ut?vere fra jujutsu og to fra karate som har vunnet medaljer som b?de junior- og seniorut?vere.
For det andre har vi stor tro p? at de klubber som kommer til ? lykkes i fremtiden vil v?re de de klubber som ledes av et dyktig klubbstyre med lederutdanning. Det er ogs? avgj?rende med godkjente kvalifiserte trenere som er gode rollemodeller innen etikk og moral. I tillegg b?r ut?veren og
langsiktighet v?re satt i sentrum. En ting er helt sikkert, og det er at en leder uten utdanning fra idretten ikke vil kunne klare ? utvikle en klubb, og en trener uten utdanning kan ikke l?re ut?veren de n?dvendige ferdigheter.
P? rekrutteringssiden er det klubbene som er ansvarlig for utvikling av kadetter, juniorer og seniorer i egen klubb. Skal det bli flere i toppen nasjonalt og internasjonalt er det viktig at flere med idrettslige
ambisjoner f?r reelle utviklingsmuligheter i klubben.
Hva er inneb?rer det ? v?re en partnerklubb?
For ? sikre at ut?vere f?r muligheten til ? kunne utvikle seg optimalt vil forbundet inng? en samarbeidsavtale med s?kalte partnerklubber. Dette er klubber som vi f? s?rskilt st?tte og oppf?lging av forbundet, slik at de kan utdanne talenter, ut?vere, trenere og ledere i egen klubb og forplikte
seg til dette. Alle partnerklubber vil f? tilgang til trenerforum/erfaringsutveksling hvor det siste av det nye innen trening blir presentert. Vi har stor tro p? at partnerklubber vil skape bedre ut?vere,
trenere og ledere og ikke minst at det vil bli flere som deltar p? aktiviteter.

Det at klubben blir mer ?klubbstyrt? og at det er fokus p? klubbutvikling, trener- og lederutdanning vil etter hvert bety at medlemmene vil f? et bedre aktivitetstilbud. Dette vil f?re til at klubben f?r et bedre omd?mme og bli mer attraktiv ovenfor lokale sponsorer etc.
Dette med partnerklubber f?r ogs? en konsekvens for landslagsopplegget. N? vil landslaget kun best? at de ut?vere som kan og vil trene det som er n?dvendig , og som har prioritert sin kampsport. I tillegg vil vi ha en ?utviklingsgruppe? med ut?vere som har ambisjoner om ? bli landslagsut?ver, og som f?lger forbundets utviklingstrapp og forbundets treningsopplegg. N?r det gjelder uttak p? seniorniv? har vi gjort det slik at alle ut?vere utenfor landslaget, uansett offisiell kampidrett og hvor de kommer fra, skal kunne kvalifisere seg til offisielle mesterskap mot at de presterer p? avtalt niv? under avtalte internasjonale konkurranser. Landslagsut?vere vil imidlertid bli prioritert. N?r det gjelder juniorkonkurranser vil ut?vere som er i ?utviklingsgruppen? og deltar p? ?partnerklubb workshop? bli prioritert.
Det har ogs? en ?konomisk konsekvens, sier sportssjefen. Tidligere brukte vi my tid, penger og ressurser p? ? utvikle ut?vere som aldri ble seniorut?vere. N? kan vi konsentrere oss om ? bruke penger og ressurser p? de ut?vere som virkelig vil, og p? de klubber som ?nsker en utvikling i tr?d med forbundets- og Olympiatoppens utviklingsfilosofi. Dette f?rer til at vi kan tilby alle offisielle idretter et toppidrettstilbud.

Hvordan bli partnerklubb?
Karateklubber som ?nsker ? bli partnerklubb m? sende inn s?knad innen 1. oktober. Se vedlegg
Nye klubber innen WTF taekwondo kamp kan sende inn en s?knad innen 1. desember. Se vedlegg
Klubber innen andre idretter vil f? muligheten til ? s?ke v?ren 2015 (kommer mer info)
Norges Kampsportforbund (NKF) er det tiende st?rste s?rforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert p? Ullev?l stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.

Authors

Related posts

Top