Hage

Samsung Galaxy Tab S endelig i butikk

Svein H. Gullbekk, professor i numismatikk ved Universitetet i Oslo, har lansert boken “Money that changed the World – A History of Gold Coins and Gold Currencies”. Boken forteller om gullmyntenes historie og hvordan mynter forandret verden. I boken deler han sin omfattende kunskap og engasjement for mynter generelt og gullmynt spesielt. Gullbekk er en attraktiv foredragsholder i inn- og utland.
– Jeg har lenge savnet en mer detaljert bok om verdens gullmynter. Det finnes mange b?ker som tar for seg enkelte land og regioner, men ikke en eneste en som tilgjengeliggj?r hele historien mellom to permer, forteller Svein Gullbekk. Gull og gullmynter utgj?r en av byggesteinene i verdenshistoriens samfunnsutvikling. Urbanisering, utviklingen av handel samt krigf?ring har ofte g?tt h?nd i h?nd med pregningen av gullmynt og bruken av gull som valuta.

I Money that changed the World – A History of Gold Coins and Gold Currencies gjenfortelles gullmyntens historie fra tiden da de f?rste gullmyntene ble preget rundt ?r 625 f. Kr. frem til Hitlers jakt p? gull under 2. verdenskrig. Hovedvekten er lagt p? de viktigste myntvariantene og deres betydning gjennom historien.

– Boken er et resultat av mange ?rs studier av ulik gullmynt og valuta. Den er rikt illustrert og er ikke laget for bare eksperter og numismatikere, men for alle som er interessert i historie, ?konomi og kultur, forteller professor Gullbekk.

For mer informasjon, eller dersom du ?nsker et pr?veeksemplar av boken, ta kontakt med Communications Manager Anne Kathrine Br?dholt i Samlerhuset p? e-post [email protected] eller telefon 90 91 99 45.
Se ogs? filmen om boken her:

Boken er skrevet p? engelsk og kan kj?pes hos Samlerhuset: www.samlerhuset.no/money-that-changed-the-world
Om forfatteren:
Svein H. Gullbekk er professor i numismatikk ved Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo. Han har publisert et flertall b?ker og artikler om numismatikk og mynthistorie. Gullbekk leder for tiden et internasjonalt forskningsprosjekt kalt “Religion and Money: Economy of Salvation in the Middle Ages”, finansiert av Norges forskningsr?d.
Om Samlerhuset:
Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til p? Kolbotn utenfor Oslo.
Samlerhuset er et av verdens st?rste mynthandelshus, og har kontorer i 15 land i Europa, med omlag 500 ansatte til sammen. Samlerhuset er blant annet tilstede i Oslo (Kolbotn), London, Amsterdam, Berlin, Brüssel, Dublin, Warszawa, Praha, Bratislava, Budapest, K?benhavn, Helsinki og Beijing.
Samlerhuset er offisiell distribut?r for en lang rekke nasjonalbanker og myntverk rundt i verden, som blant annet Det Kongelige Britiske Myntverket, Folkerepublikken Kinas Nasjonalbank, Den Russiske F?derasjons Nasjonalbank, Det Statlige Franske Myntverket, Det Kongelige Kanadiske Myntverket, Det Statlige ?sterrikske Myntverket, Det Statlige S?rafrikanske Myntverket, Det Norske Myntverket og en lang rekke andre. Samlerhuset var ogs? offisiell distribut?r for det offisielle minnemyntprogrammet til OL i Sotsji 2014, og har v?rt offisiell distribut?r for de fleste OL de seneste tyve ?r.
Samlerhuset er st?rste eier i verdens ledende myntmesse, World Money Fair i Berlin, som bes?kes av alle verdens ledende myntverk og myntprodusenter hvert ?r, og som samler finansministere, ambassad?rer og nasjonalbankansatte fra mange land.
Samlerhuset eier Det Norske Myntverket sammen det Det Statlige Finske Myntverket. Samlerhuset kj?pte Det Norske Myntverket fra Norges Bank i 2003, da det var fare for at myntverket kunne bli nedlagt og en flere hundre ?r gammel tradisjon med preging av mynter i Norge kunne forsvinne. Gjennom et partnerskap med Det Statlige Finske Myntverket sikret Samlerhuset en ideell partner med god og supplerende kunnskap.

Samlerhusets filosofi er ? gj?re samling enklere og mer tilgjengelig for folk flest. Samlerhuset bestreber ? formidle kunnskap om samleobjektene som selges, og ? tilby et bredt utvalg av supplerende samleutstyr. Samlerhuset selger mynter, medaljer, sedler, frimerker, myntbrev og andre samleobjekter til de som er opptatt av samleglede
www.samlerhuset.no

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Finland   #SEK