Hage

N? ?pner den greske ?ya Thassos p? Ving.no!

26-06-2014 07:30 THE THIEF 26. juni kommer kunstverket Jeff Koons Balloon Venus til Norge. I juni i fjor lanserte Koons, i samarbeid med champagnehuset Dom Pérignon, en eksklusiv serie med Balloon Venus?er som omfavner en flaske med enten Blanc Vintage 2004 eller Rosé Vintage 2003. I sommer skal Koons rosa, boblende kj?rlighetsgudinne glede b?de kunst- og champagneinteresserte p? hotellet THE THIEF.

Den 26. juni kommer kunstverket Jeff Koons Balloon Venus til Norge. I juni i fjor lanserte Koons, i samarbeid med champagnehuset Dom Pérignon, en eksklusiv serie med Balloon Venus?er som omfavner en flaske med enten Blanc Vintage 2004 eller Rosé Vintage 2003. I sommer kommer endelig ett eksemplar til Norge. Koons rosa, boblende kj?rlighetsgudinne skal glede b?de
kunst- og champagneinteresserte p? hotellet THE THIEF.
Jeff Koons er den kunstneren som i sterkest grad har visualisert og opphevet middelklassens
estetikk i den vestlige verden, sier Gunnar B. Kvaran, direkt?r for Astrup Fearnley Museet.
Koons ?Michael Jackson and Bubbles? er en av hovedattraksjonene i museets samlinger. Kunsthotellet THE THIEF er nabo og samarbeidspartner med museet p? Tjuvholmen. I sommer har de sin egen Koons p? utstilling i restauranten.
– Kunst i verdensklasse m? ikke v?re forbeholdt museer og private samlere. Vi er ekstremt stolte av ? stille ut en helt unik Koons, midt i restauranten. P? THE THIEF tiltrekkes vi av skj?ringspunktet mellom det klassiske og det utfordrende, og vi liker alltid kombinasjonen bra kunst og god drikke, sier Siri L?ining Kolderup, kommunikasjonssjef p? THE THIEF
Jeff Koons Balloon Venus er inspirert av skulpturen Venus fra Willendorf. Det eldgamle fruktbarhetssymbolet antas ? v?re omkring 25.000 ?r gammelt. Koons tolkning er 2,5 meter h?y moderne kj?rlighetsgudinne i rosa kromlakkert rustfritt st?l (2008-2012). Skulpturen minner om Koons kjente ballongdyr i ?Celebrations?-serien, men er den f?rste i en serie skulpturer og malerier kalt ?Antiquity?. Balloon Venus ble f?rste gang utstilt i Frankfurt i 2012.
Da champagnehuset Dom Pérignon lanserte seriene Vintage 2004 og Rosé Vintage 2003 i juni i fjor, presenterte Koons sin egen, eksklusive kunstversjon. En omkring 30 cm h?y Balloon Venus kapsler inn en flaske med Koons design. Verket er i magenta eller gult krom, og det veier nesten ti kilo, flasken inkludert. Opplaget er begrenset til 650 internasjonalt. Balloon Venus har v?rt utstilt ved spesielle anledninger i flere land, men aldri f?r i Norge. 26. juni avdukes landets f?rste og eneste eksemplar p? THE THIEFs restaurant Fru K. Der vil den v?re ? se til ut sommeren.
Norges eneste Balloon Venus er ogs? til salgs. Denne rosa versjonen inneholder en flaske Dom Pérignon Rosé Vintage 2003 med Koons Design. Ettersom kunstverket inneholder alkohol, m? det bestilles gjennom Vinmonopolet fra 4.juli. Prisen er 159.900 kroner. Jeff Koons Balloon Dog ble i vinter solgt for 58, 4 millioner dollar hos auksjonshuset Christies.

Hotellet THE THIEF ligger p? Tjuvholmen i Oslo. Det er internasjonalt anerkjent for sin kunstsamling, og er et av f? hotell i verden som henger originalkunst p? hotellrommene. Bygget er tegnet av Mellbye Arkitekter og best?r av 118 rom og suiter. Hotellet huser restauranten Fru K og THIEF Foodbar, av kj?kkensjef Johan Laursen. Hotellet er eneste norske medlem i internasjonale Design Hotels. For en 360-graders visning av hotellet, rommene og kunsten, bes?k www.thief360.com
Les mer om hotellet p? www.thethief.comDom Pierre Pérignon var prokurator p? klosteret Hautvillers i Champagne fra 1668 til 1715. Hans
livsverk baserte seg p? ? eksperimentere og skape det han kalte ?den beste vinen i verden?. Dom Perignon i dag er inspirert av nettopp dette mottoet. For hver vintage er en eksklusiv nyskapning.
Jeff Koons, f?dt i 1955, er en av de mest ber?mte samtidskunstnere i Amerika. Han er en utrolig kronik?r innen den kontempor?re verden og en perfeksjonist der kunsten hans er ment ? v?re
tilgjengelig for alle. Han mikser pop-art med det konseptuelle og har bidratt til popul?rkulturen med sitt helt unike og ikoniske uttrykk.
For ytterligere informasjon og bildemateriell om kunstverket Balloon Venus, ta kontakt med:
Spalt PR Oslo
?vre Slottsgate 27
0157 Oslo +47 22 41 94 40
[email protected]

Med Oslos r?este beliggenhet p? Tjuvholmen stjeler THE THIEF sine bes?kende ut av hverdagen, inn i morgendagens hotellopplevelse. THE THIEF er et livsstilshotell bygget p? en b?rekraftig grunntanke i Oslos mest fremoverlente bydel. www.thethief.com

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy