Hage

Ny Ford Focus ST avdukes p? Goodwood Festival of Speed

24-06-2014 11:00 Norsk Folkemuseum Den italienske fotografen Luca Berti har syklet Norge p? kryss og tvers for ? lage et portrett av landet. Torsdag 26. juni ?pner fotoutstillingen som viser hva han fant.

Den italienske fotografen Luca Berti har syklet Norge p? kryss og tvers for ? lage et portrett av landet. Torsdag 26. juni ?pner fotoutstillingen som viser hva han fant.
Luca Berti har i lengre tid syklet rundt p? en enkel, klassisk sykkel eller brukt offentlig transport. Med seg har han hatt et analogt storformatkamera. Prosjektet er en fotografisk dagbok for en reise gjennom Norge. P? veien har han dokumentert menneskets forhold til naturen, deres hverdagsliv, tanker og bekymringer. Landskap, hus, gamle kirker, skoler, g?rder, veier og havner er noe av det dansk-italieneren har fanget med sin linse.
N? har fotografen syklet til veis ende. Torsdag 26. juni viser han frem sine bilder p? Norsk Folkemuseum. Under utstillings?pningen er Luca Berti tilsted. Med b?de sykkel og storformatkamera.
Luca Bertis prosjekt og fremgangsm?te bringer tankene til fotografisk dokumentasjon fra slutten av 1800-tallet. Hans tiln?rming til fotografiet er forsiktig, dvelende, tilbakeskuende. Fotografen m?ter menneskene han portretterer p? en tilsvarende dempet m?te, med en respekt for den enkeltes historie. Han ?nsker med sine fotografier ? vise skj?nnheten i det norske landskapet og bevare minner av det som er igjen av norsk bygdekultur.
Fotografiene til Luca Berti har mange fellestrekk med en type fotodokumentasjon fra slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet som Norsk Folkemuseum har mye av i samlingen. For museet er det spennende med et blikk p? Norge utenfra, s?rlig siden vi i 2014 feirer Grunnlovsjubileet.
Utstillings?pningen starter klokken 13.00 p? Norsk Folkemuseum.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy