Hage

Norske Folkeh?gskoler velger Internasjonalt Studiebevis som studentkort

Norske Folkeh?gskoler velger Internasjonalt Studiebevis som studentkort
11-06-2014 07:10 Hyundai Motor Norway AS Hyundai skal levere 75 el-hydrogenbiler til byer i Europa. I stedet for ? f? str?m fra et batteri er det en brenselcelle som konverterer hydrogen, lagret p? tanker i bilen, og oksygen fra lufta til elektrisitet. Eneste utslipp er ren vanndamp. Topphastighet er 160 km/t og rekkevidden er opp til 594 km p? en fylling.

Som f?rste selskap i verden har Hyundai n? startet masse-produksjon av el-hydrogenbiler. Selskapet overleverte nylig en ordre p? 10 biler til The Institute for Innovative Technologies i Bolzano i Italia, som er Europas ledende p? hydrogenforskning. Bilen er bygget p? ix35-chassis.
Leveransen kommer som en del av HyFIVE, et pan-europeisk initiativ for ? fremme bruk av hydrogen som drivstoff for el-biler. Leveransen er den f?rst av 75 biler som skal distribueres til Bolzano, K?benhavn, Innsbruck, London, Munchen og Stuttgart. Dette vil medf?re at utbyggingen av hydrogenstasjoner i Europa vil ?ke.
Hyundai ix35 el-hydrogen kj?rer uten utslipp og har en elektrisk motor p? 100kW, tilsvarende 136 hk. I stedet for ? f? str?m fra et batteri er det en brenselcelle som konverterer hydrogen, lagret p? tanker i bilen, og oksygen fra lufta til elektrisitet. Eneste utslipp er ren vanndamp. Topphastighet er 160 km/t og rekkevidden er opp til 594 km p? en fylling.
For uttalelser fra Hyundai-sjef i Europa Allan Rushforth, og mer om Bolzanos hydrogensatsing, se vedlegg.

Hyundai Motor Company i Korea er en verdens st?rste bilprodusent med 90 000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med rundt 6 000 forhandlere. I Norge har selskapet 67 forhandlere, og har solgt n?rmere 100 000 biler siden merket kom til landet i 1992.

A to już wiesz?  12 personer druknet i mai

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy