PUMA COLLABORATE WITH BAPE, COLETTE, ALIFE AND KITH ON A LIMITED EDITION PUMA EVOSPEED FOOTBALL BOOT

Nordmenn som tar ferien utenlands reiser ikke lenger med mat i bagasjen, viser en ny unders?kelse. Sv?rt f? holder fast ved slike vaner.

? N? lar vi fiskebollene, brunosten og kaviartuben bli igjen hjemme n?r vi drar p? ferie til utlandet. Vi spiser ikke medbrakt lenger, sier Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig for Novasol i Norge.
Selskapet er Europas st?rste utleier av ferieboliger og sender 50000 nordmenn p? ferie ?rlig. I en stor kundeunders?kelse er de norske hytteturistene spurt om de pakker med seg mat hjemmefra.
? Bare én av hundre svarer at de som regel tar med egen mat. 24 prosent oppgir at de gj?r det av og til. 75 prosent gj?r det aldri, s? dette er nok en utd?ende vane, sier Buen.
Forklaringen er trolig at nordmenn har f?tt god ?konomi og er blitt sv?rt verdensvante, if?lge reiselivsforsker Terje Sl?tten, f?rsteamanuensis ved H?gskulen i Lillehammer.
?nsker variasjon
? Svarene ville nok v?rt annerledes om sp?rsm?let hadde blitt stilt for 30-40 ?r siden. Da m?tte vi v?re mer forsiktige med feriebudsjettet. I tillegg var det nok en del skepsis mot fremmede matkulturer.
Usikkerhet om maten var trygg ? spise og holdt god kvalitet, gjorde seg nok ogs? gjeldende i noen turistland, tror Sl?tten.
? Begrunnelsene for ? ta med mat p? ferie har nok tapt mye av sin betydning for oss. I tillegg til at vi reiser mye ut, har vi ogs? blitt sv?rt eksponert for andre kulturers mat gjennom innvandringen. Vi har blitt vant med nye og varierte smaker og er ikke lenger engstelige i s? m?te.
Ogs? lett tilgjengelig informasjon p? nettet har stor betydning for hvordan vi velger ? spise p? utenlandsferien, mener reiselivsforskeren.
? Det er enkelt ? s?ke seg fram til spisesteder som har den type mat vi ?nsker, og restauranter som er kvalitetssjekket. Dette gj?r det lettere ? slippe til matgleden og smakskontrastene ogs? for dem som ellers ville v?rt litt tilbakeholdne.
Spesielle behov
Blant dem som likevel tar med seg mat p? ferieturen, finnes det trolig en del som har spesielle behov, tror Pia Buen i Novasol.
? Allergier og spesielle dietter kan nok v?re ?rsaker til at noen vil sikre seg, s?rlig n?r de ikke er kjent med hva de kan vente ? finne p? stedet de kommer. Men som regel lar jo dette seg unders?ke p? forh?nd.
Hun regner det ogs? som sannsynlig at det er vanligere ? ta med mat hvis man reiser med bil enn for eksempel hvis man flyr.
? Likevel vil det overraske meg om bilister tar med seg mat til for eksempel Danmark, som er det mest popul?re landet ? dra til for norske hytteturister. Der er maten kjent for ? v?re b?de god og sv?rt rimelig, og det er nok de fleste nordmenn klar over, sier Pia Buen.
Kontaktperson:
Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig for Novasol i Norge, telefon 901 28 319
Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyr?. Artikler, bilder og videoer er til fri bruk i pressen. Denne artikkelen er skrevet for Novasol.

NOVASOL A/S og dansommer A/S utgj?r NOVASOL Gruppen med hovedkontor i Virum, Danmark. NOVASOL Gruppen har datterselskaper i 9 europeiske land, inklusiv 40 servicekontorer i Danmark og resten av Europa. NOVASOL har mer enn 1.500 fulltidsansatte og midlertidige medarbeidere. Med 35.000 feriehus i 27 europeiske land er NOVASOL Gruppen den st?rste europeiske tilbyder av feriehusutleie. I 2009 sendte NOVASOL Gruppen 1,3 millioner personer p? ferie. NOVASOL og dansommer er en del av Wyndham Worldwide (NYSE: WYN).

Authors

Related posts

Top