Spill

essie sommerkolleksjon 2014 – fargefest

Ostnor, med de välkända varumärkena Mora Armatur och FM Mattsson förvärvar Damixa, Danmarks ledande företag inom armaturer för kök, bad och dusch. Ostnor, som redan idag är Nordens ledande blandarföretag stärker därmed sin ställning p? den nordiska marknaden ytterligare genom att samla tre av Nordens starkaste varumärken under samma tak. Efter förvärvet är Ostnor marknadsledare i Sverige, Danmark och p? Island och nummer tv? i Norge och Finland.
– Förvärvet av Damixa passar väl in i v?r strategi att skapa lönsam tillväxt med hjälp av tydligt positionerade varumärken, marknadsbredd och konkurrenskraftigt sortiment, säger Ostnors VD och koncernchef Claes Seldeby. I och med förvärvet stärker vi v?ra marknadsandelar i Norden och breddar produktsortimentet med ett tredje varumärke.
Damixa är ledande leverantör p? den danska blandarmarknaden och väletablerat i Norden. Försäljningen uppg?r till cirka 250 miljoner kronor och antalet anställda är drygt 100. Sortimentet har högt teknikinneh?ll och förknippas med dansk design. Det täcker alla prissegment och de flesta behoven av blandare för hush?ll och offentliga byggnader.
– Att vi kan ta det här steget visar att Ostnor är vitalt och finansiellt starkt. Genom förvärvet öppnas nya möjligheter att utvinna skalfördelar i organisationen och för att ytterligare stärka marknadspositionen genom fortsatt produktutveckling och etablering i nya kanaler och p? nya marknader, säger Claes Seldeby.
Ostnor har för avsikt att beh?lla monteringen i Damixas egen fabrik i Odense i Danmark. Övrig produktion, det vill säga gjutning och komponenttillverkning, görs idag i av externa leverantörer.
– Jag är övertygad om att v?ra tv? bolag kompletterar varandra mycket väl. Damixa redovisar ett positivt resultat för tredje ?ret i rad vilket tydligt visar p? en positiv utveckling och att den turn-around som inleddes 2009 varit framg?ngsrik, säger Lars Bladt VD Damixa.
Övertagandet sker den 1 maj.

För ytterligare information, kontakta Claes Seldeby, VD och koncernchef, Ostnor AB
+46 (0) 70-631 64 05.
Allerede i 1865 ble FM Mattsson grunnlagt av Frost Matts Mattsson, og har siden den tid v?rt en foregangsbedrift for hele bransjen. Til ? begynne med ble det produsert urverksdetaljer til Mora-klokken, lusekammer, bjeller, spenner og h?lsporer. I 1876 st?per Frost Matts sine f?rste t?nnekraner.
I dag, mer enn 140 ?r senere, er FM Mattsson en av Nord-Europas st?rste og mest moderne armaturfabrikker. Nermere 600 000 kraner forlater ?rlig fabrikken for ? innrede kj?kken og bad over hele verden.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy