Spill

Slik st?vsuger du bilen grundig og effektivt

15-04-2014 07:00 Focus Nordic N? kommer en ny modell i Pentax mellomformat-serien, Pentax 645Z. Det blir flere store forbedringer sammenlignet med den prisbel?nte forgjengeren 645D fra 2010.

N? kommer en ny modell i Pentax mellomformat-serien, Pentax 645Z. Det blir flere store forbedringer sammenlignet med den prisbel?nte forgjengeren 645D fra 2010.
?Det er mye ny teknologi i dette kameraet, men ogs? mye av teknologien fra 645D er beholdt, slik som for eksempel v?rsikringen, som er verdsatt av brukerne?, sier Lasse Ericson hos Focus Nordic, Nordens st?rste fotodistribut?r.

Mye nytt
Pentax 645Z har f?tt en nyutviklet CMOS-sensor med 51,4 millioner pixler, seriebildeopptak med 3 bilder per sekund, en h?yoppl?st vridbar LCD-skjerm og nytt avansert autofokus-system med liveview-funksjon. En meget spennende nyhet er at kameraet kan filme i Full-HD. Det i kombinasjon med den store sensoren (43,8×32,8mm) ventes ? gi helt nye m?lgrupper for kameraet.

Prosessor og frav?r av filter
Den nye CMOS-sensoren i kombinasjon med Prime III prosessoren gir meget lavt st?yniv? ogs? ved h?ye ISO-verdier. Pentax 645Z har ISO-innstilling helt opp til 204.800. Designet uten lavpassfilter gj?r at mest mulig av bildekvaliteten fra sensoren beholdes.

Hastighet som imponerer
645Z kan ta opp til 10 bilder i RAW-format (eller 30 i JPEG) ved makshastigheten 3 bilder pr sekund. Kameraet st?tter de nye UHS-1 kortene og USB 3.0.

Nytt forbedret AF-system
Den nye AF-modulen, SAFOX 11 med 27 sensorer hvorav 25 av krysstype, gir en perfekt presisjon med et stort arbeidsomr?de -3EV til +18EV (ved ISO100 og 23?), noe som muliggj?r fokusering ogs? p? motiv som ikke kan fokuseres med det menneskelige ?yet. Takket v?re den nye liveview-funksjonen kan fotografen finjustere skarphetsinnstillingen med LCD-skjermens kontrast-detekterende AF, eller gjennom ? forst?rre bildet.

LCD-skjermen
Den nye vridbare LCD-skjermen p? 3,2? har hele 1.037,000 bildepunkter. For ? legge til rette for utend?rsfotografen har skjermen en konstruksjon uten luft mellom lagene, hvilket gir mindre problemer med refleksjoner og str?lys.

Filming i Full-HD
645Z filmer i Full-HD (1920×1080 i 60i/30p) med H.264 format. Den store sensoren gir fantastiske muligheter til vakker uskarphet (bokéh) ved filming. Det finnes ogs? mulighet for intervallfilming i 4K (3840×2160 pixler i Motion JPEG eller AVI-format).

For t?ffe tak
I motsetning til mange andre kameraer med denne sensorst?rrelsen er 645Z ogs? bygget for ? fungere som et utend?rs-kamera. Foruten v?rbeskyttelse er kameraet ogs? meget robust og bygget av store deler i magnesium, som gj?r kameraet relativt lett.

Smartphone-support
Ved ? bruke Pentax Flu Card 16GB (ikke inkludert), kan man styre kameraet fra en smartphone og utl?se det, se live-bilder p? telefonen, spare og overf?re.

Optisk s?ker
Den optiske s?keren gjengir 98% av det faktiske bildet, og det er lagt mye vekt p? ? gj?re den lyssterk og behagelig ? se i.

Doble kortspalter
Doble kortspalter for SD-kort. St?tter ogs? de nye SDXC UHS-1 kortene. Overf?ring kan skje fra kameraet via USB 3,0.

HDR
Innebygget HDR (High Dynamic Range) som ogs? fungerer med RAW-format. Funksjonen inneb?rer at kameraet tar tre bilder i meget rask rekkef?lge, som s? automatisk legges sammen til ett. Dette gj?r at riktig eksponering oppn?s b?de i lyse og m?rke partier av bildet.

Pris og levering
Kameraet kommer p? markedet i mai m?ned og vil koste:
Pentax 645Z kamerahus. Ca. pris: kr 88.999,- inkl. mva.

Pentax 645Z kamerahus med DFA 55mm F/2,8. Ca. pris: kr 100.199,- inkl. mva.

For mer informasjon kontakt: [email protected]
Focus Nordic Norway AS i B?rum er Norges st?rste foto-distribut?r. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Panasonic, Pentax, Kodak, Lowepro, SanDisk, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon,Sirui, GePe, Kenko, Metz, iSAW og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilk?r. Les mer p? www.focusnordic.no

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy