Spill

Nye Fiesta ST fikk 22 priser i sitt f?rste salgs?r

(Oslo, 15.4.2014) P?sken betyr late dager i solveggen p? hytta eller hjemme. Solen gj?r godt for hum?ret, men for mye sterk sol kan fremprovosere herpes munns?r.
Etter m?rke vinterm?neder h?per mange p? en p?ske med late dager i solveggen. Litt p?skesol
er sunt for b?de kropp og hum?r, men den sterke solen gj?r at p?sken ogs? er h?ysesong for munns?r.
Et vanlig problem
Herpes munns?r (for?rsaket av herpes simplex) er et vanlig problem. Det blir ansl?tt at rundt 80 % av den voksne befolkningen er smittet, og at rundt en fjerdedel f?r munns?r to eller flere ganger i ?ret. De som plages med dette opplever ofte munns?ret som b?de smertefullt og irriterende.
Det som skjer n?r munns?ret bryter ut, er at herpesviruset som hviler i nerver?ttene vekkes opp. N?r det sovende viruset aktiveres, beveger det seg langs nervebanene til hudens overflate der det bryter ut munns?r.
Det gjelder alts? ? ikke vekke opp viruset inne i nerver?ttene. Hvilke faktorer som vekker viruset, og utl?ser munns?ret, er individuelt. Hos mange er mye sol en faktor som kan fremprovosere
herpesmunns?r. Andre faktorer er forkj?lelse, stress, ekstrem kulde, menstruasjon og graviditet.
Forholdsregler og behandling
Hvis man vet solen utl?ser munns?r, er det viktig ? ta forholdsregler. Den sikreste er ? begrense eksponeringen for sol. I tillegg b?r man benytte solkrem med h?y faktor for ? beskytte munnen og omr?det rundt.
Hvis man opplever at munns?r bryter ut, b?r man starte behandlingen s? snart som mulig ? helst innen fire timer. Symptomer ved utbrudd er oftest beskrevet som en stikkende, brennende og prikkende f?lelse. Hvis du plages med munns?r, b?r du ha en aciclovir-salve tilgjengelig til enhver tid.
Antix ? i stedet for munns?r
Behandler du munns?ret tidlig, blir tiden med det synlige s?ret kortere. Antix er en effektiv salve for behandling av munns?r. Et ubehandlet munns?r tar rundt 10 dager ? lege, med Antix reduserer du tiden betraktelig. Studier har til og med vist at man ?ker sannsynligheten for ? slippe blemmer helt med aciclovir-behandling om du kommer i gang med behandlingen f?r utbruddet (aciclovir er virkestoffet i Antix).
Antix kj?per du p? ditt n?rmeste apotek, men du kan ogs? kj?pe den p? nett ? i nettbutikkene
til Apotek 1, Vitusapotek eller Bootsapotek.
(Innholdet i denne artikkelen er hentet fra Antix.no. Se www.antix.no for mer informasjon).

MEDA tilbyr legemidler, medisinsk utstyr, handelsvarer og reseptfrie legemidler. Vi holder til i Asker og er et datterselskap av det svenske selskapet Meda AB.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy