Hobby

Skattebetalerforeningens 10 skattevettregler

31-03-2014 13:20 Norsk Folkemuseum Hvilken 8. og 9. klasse kan mest om 1814? Elevkonkurransen Historiedysten gir oss svaret! De f?rste elevene pr?ver lykken fredag 4. april. Konkurransen holdes p? Norsk Folkemuseum i Oslo, og alle elevene i vinnerklassen f?r gratistur til Fredriksborg Slott i Danmark.

Hvilken 8. og 9. klasse kan mest om 1814? Elevkonkurransen Historiedysten gir oss svaret! De f?rste elevene pr?ver lykken fredag 4. april. Konkurransen holdes p? Norsk Folkemuseum i Oslo, og alle elevene i vinnerklassen f?r gratistur til Fredriksborg Slott i Danmark.
Historiedysten er en l?rerik, kreativ og morsom konkurranse for skolelever. Stedet er Folkemuseet og utstillingen ?1814 ? spillet om Danmark og Norge?. Tilsvarende konkurranser har blitt gjennomf?rt i Danmark tidligere, med stor suksess og bred oppslutning blant skoler over hele landet. Hvem blir de f?rste vinnerne av Historiedysten i Norge?
F?rste skole ut er M?lladammen skole fra Lommedalen i B?rum. Flere hundre elever ventes ? delta i denne historiske konkuransen som k?rer beste klasse i 1814-historie.
Reglene i Historiedysten er enkle. Hver klasse blir vist rundt i utstillingen av en omviser i 1814-rolle. Etter omvisningen blir det quiz. Klassen f?r til sammen 60 sp?rsm?l som grupper p? fem og fem elever svarer p?. Den klassen som har best sammenlagt score vinner Historiedysten og en tur til Danmark.
Vinneren k?res onsdag 18. juni. Avreise til Danmark er i september. Vinnerklassen kan glede seg til en uforglemmelig tur til Fredriksborg Slott. Det er Grunnlovsjubileet, v?r felles historie med Danmark og samarbeidet med Nationalhistorisk Museum og Fredriksborg Slott som er bakgrunnen for konkurransen.
Pressen inviteres til ? f?lge en klasse p? deres 1814-eventyr p? Norsk Folkemuseum. Historiedysten starter fredag 4. april. Ta kontakt for mer informasjon.

A to już wiesz?  Pharrell Williams - International Day of Happiness

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy