Hobby

Festivalen NISS Live

28-03-2014 22:22 Telinet Energi Natt til s?ndag g?r vi over til sommertid. Selv om vi da f?r vi en time mindre nattes?vn, betyr det lysere ettermiddager til glede b?de for store og sm?. Og nettopp det at dagen blir lengre er ?rsaken til at sommertid ble innf?rt ? vi har rett og slett sommertid for ? spare energi!

Natt til s?ndag g?r vi over til sommertid. Selv om vi da f?r vi en time mindre nattes?vn, betyr det lysere ettermiddager til glede b?de for store og sm?. Og nettopp det at dagen blir lengre er ?rsaken til at sommertid ble innf?rt ? vi har rett og slett sommertid for ? spare energi!
– Sommertid ble innf?rt allerede i 1916, kan Bj?rn Arctander, markedssjef i energiselskapet Telinet fortelle. – Tanken var ? utnytte sommerm?nedene bedre med en time ekstra lys om kvelden, og p? den m?ten minske energibruken. Energisparing er med andre ord ikke noe nytt fenomen.
Sommertid kan fortsatt bety energisparing
Sommertid gir ikke lenger like stor effekt p? energiforbruket som tidlig p? 1900-tallet, selv om ettermiddagene blir lysere. If?lge Jan Kristian Mardal, EN?K-ansvarlig hos Telinet Energi, kan vi likevel fortsette ? fokusere p? energisparing.
– Kanskje overgangen til sommertid kan v?re en gylden anledningen til ? tenke energisparing? Varmeovner kan for eksempel skrus ned noen hakk og utebelysning kan sl?s av denne helgen. Og kanskje tiden er moden for ? bytte bil nr 2 til en el-sykkel?
– Da vil vi tradisjonen tro fortsatt binde sammen sommertid og energisparing, avslutter Mardal, og viser til flere EN?K-tips p? Telinets hjemmeside.
Lurer du p? om klokken skal stilles frem eller tilbake? Se en god huskeregel p? telinetbloggen.no.
Om Telinet Energi
Telinet Energi AS har siden etableringen i 2003 blitt en betydelig akt?r p? det norske kraftmarkedet. Konkurransedyktige str?mpriser og milj?fokus har gjort oss til en attraktiv str?mleverand?r. Telinet Energi er milj?sertifisert og tilbyr 100% fornybar energi. I tillegg til ? alltid tilby avtaler med fornybar energi til husholdninger og bedrifter, selger Telinet ulike energisparende produkter som varmepumper, el-sykler og sparedusj.
Telinet p? Facebook
Telinet p? Twitter
Telinet p? Google+

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy