Hobby

Ny Nespresso-maskin for den lekne!

Samisk dag 30. mars klokken 12.00-16.00
Selv om Oslo har en av de st?rste befolkningene av samer i hele landet er det ikke alle forunt ? komme i kontakt med samisk kultur. Det gj?r vi noe med p? s?ndag, da lassokasting, b?l i lavvoen, barneverksted og samisk mat st?r p? menyen. Benytt sjansen til ? bli bedre kjent med en veldig spennende del av norsk kultur! I samarbeid med Oslo Sameforening og Samisk Idrettsforening.
L?r ? kaste lasso!
P? Folkemuseet kan man l?re ? kaste lasso slik det gj?res n?r rein skal fanges. Samisk Idrettsforening stiller med kvalifiserte veiledere som l?rer bort teknikken. Det blir ingen levende reinsdyr ? se p? museet, men vi satser p? at et livlig og entusiastisk publikum skaper liv og r?re i s?ken etter det perfekte kastet. Passer for b?de voksne og barn.
Barneverksted og omvisning
Duodji er tradisjonelt, samisk h?ndverk. P? Duodji-vekstedet kan barna leke med stempler, lerret og maling. Under ledelse av Oslo Sameforening blir dette b?de morsomt og l?rerikt.
I den samiske utstillingen blir det omvisning med Leif Pareli, ekspert p? samisk kultur. Fra klokken 14.00.
B?l, lavvo og samisk mat
De fremm?tte blir servert gratis smakspr?ver av margbein og reinsdyrkj?tt. I lavvoen blir det fyrt b?l og kokt kaffe over ?pen flamme. Alle arrangementer skjer i tilknytning til sameplassen p? museet. Vel m?tt til en fin dag p? Bygd?y, med samisk kultur i sentrum.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy