Hobby

Innsamlingskontrollen ? en un?dvendig merkostnad

Det er duket for fart og spenning n?r Norges Kampsportforbund i samarbeid med Bj?rgvin
Karateklubb arrangerer karate-NM for flere ulike karate disipliner l?rdag 29.mars i Haukelandshallen i Bergen. Det er p?meldt hele 644 ut?vere fra 137 klubber til mesterskapet, noe som er ny rekord. Det er ikke bare rekord-?kning i antall deltakere, karate har ogs? satt rekord i antall medlemmer. P? de 40 ?rene siden forbundet ble stiftet har karate vokst jevnt. Det er n? oppe i nesten 16.000 medlemmer som trener karate i regi av Norges Kampsporforbund.
Mesterskapet starter klokken 09:00 med konkurranse p? ?tte matteomr?der og avslutter med finaleshow p? en matte fra klokken 18:00.
Det vil bli norgesmesterskap i semi- og fullkontaktkarate innenfor godkjente regelverk, herunder WKF (World Karate Federation), fullkontakt og shobu ippon.
Norges Kampsportforbund skal dele ut en kongepokal som skal g? til stevnets beste ut?ver uavhengig hvilket regelverk man konkurrer etter. Tidligere gikk kongepokalene i karate kun til de som konkurrerte etter regelverket til WKF karate.
WKF karate er den offisielle konkurranseformen som er anerkjent av IOC, mens fullkontakt og Shobu ippon er supplerende disipliner med egne konkurranseregler. Norges Kampsportforbund har mange tusen medlemmer som trener og konkurrerer fullkontakt og shobu ippon i en eller annen form.
Kampsportforbundet har samlet alle, og tilrettelegger n? for et felles Norgesmesterskap for alle karate disiplinene der Norges Kampsportforbud st?r som arrang?r, mens Bj?rgvin Karate klubb i Bergen er teknisk arrang?r.
Media
Alt ligger til rette for at det vil bli mye action og mange spennende dueller. For det f?rste er det knyttet stor spenning i forbindelse med hvem som kommer til ? vinne kongepokalen og for det andre vil NM v?re uttak til nordisk mesterskap som arrangeres i Riga i april. I tillegg vil landslagstrenerne Wayne
Otto, Arild Lund og Morten Alstads?ther v?re tilstede under NM.
Sterk satsing p? karate
Norges Kampsportforbund satser sterkt og vi har engasjert de beste som trenere for ? kunne utvikle norsk karate, sier Sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund. Vi har engasjert Dr. Wayne Otto O.B.E (Officer of the British Empire) fra England som landslagstrener.
Dr. Wayne Otto har selv v?rt verdensmester og europamester ni ganger og er den mest suksessrike karateut?ver i verden. I tillegg har forbundet Morten Alstads?ther og Arild Lund som trenere. Morten er tidligere europamester og har VM-s?lv, mens Aril Lund har s?lv fra World Games. Arild er kanskje mest kjent fra tiden som landslagstrener da Norge vant individuelle gull og s?lv i VM og tok gull i lag-EM for herrer. Dr. Wayne Otto har blant annet laget nye utviklingstrapper for karate slik at alle som har lyst til ? satse kan lastes ned denne som app.

Oversikt over klubber og deltakere ligger som vedlegg
Norges Kampsportforbund (NKF) er det tiende st?rste s?rforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert p? Ullev?l stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy