Hobby

N? kommer endelig salgssuksessen Google Chromecast til Norge

N? kommer endelig salgssuksessen Google Chromecast til Norge
19-03-2014 10:52 FINN.no En ny rapport fra FINN viser at det i fjor ble solgt varer til en verdi p? 4,8 milliarder kroner gjennom FINN torget. Det ble publisert to millioner privatannonser, en vekst p? 3 % sammenlignet med 2012 og en dobling sammenlignet med antall annonser for fem ?r siden.

Det norske bruktmarkedet har aldri v?rt st?rre
En ny rapport fra FINN viser at det i fjor ble solgt varer til en verdi p? 4,8 milliarder kroner gjennom FINN torget. Det ble publisert to millioner privatannonser, en vekst p? 3 % sammenlignet med 2012 og en dobling sammenlignet med antall annonser for fem ?r siden.
? Den stadig ?kende graden av kj?p og salg av brukte ting tyder p? at flere er bevisste p? at gjenbruk b?de er milj?vennlig og samfunns?konomisk nyttig. Det er morsomt ? se at brukte ting kan f? nytt liv hos noen andre, sier Kaija Ommundsen, produktdirekt?r for FINN torget.
Det ble lagt ut 1,7 millioner til salgs-annonser og 277.000 gis bort-annonser i 2013. Til salgs ?kte med 1 %, mens gis bort ?kte med 17 %. Om man legger sammen prisantydningen p? alle privatannonsene i hele 2013, ble det registrert varer til en verdi av 4,8 milliarder kroner gjennom FINN torget.
10 brukts?k per sekund
I gjennomsnitt har FINN torget 1,4 millioner brukere hver uke, og antall friteksts?k p? FINN i 2013 var p? hele 315 millioner. Det tilsvarer 10 friteksts?k p? FINN per sekund i hele fjor.
?Sofa?, ?sykkel?, ?Iphone 5? og ?kj?kken? var de fire mest popul?re s?keordene i l?pet av fjor?ret. ?Sofa? ble skrevet inn i s?kefeltet s? mange som 2 566 201 ganger, etterfulgt av ?sykkel? med 2 120 359 s?k, ?Iphone 5? med 1 573 306 s?k og ?kj?kken? med 1 497 502 friteksts?k.
Enorm giverglede
Det gis bort varer for enorme summer hvert ?r i Norge. FINNs analyser viser at dersom alle gis-bort-annonsene p? torget hadde blitt lagt ut for salg i stedet for ? bli gitt bort hadde de hatt en verdi p? 80 millioner kroner.
? Nordmann viser en enorm giverglede gjennom gis-bort-seksjonen p? FINN. I fjor ble det gitt bort 277 000 ting, noe som er tre ganger s? mye som i 2010. Det er interessant at vi n? har klart ? tallfeste hvor mye alle tingene som ble gitt bort i fjor er verdt og at verdien er s?pass h?y som 80 millioner kroner, sier Ommundsen.
De mest solgte varene
M?bler og interi?r er kategorien hvor det publiseres flest varer. Det ble lagt ut nesten 500 000 varer bare i denne kategorien, noe som er 25 prosent av alle tingene i hele fjor. ?Elektronikk og hvitevarer? f?lger med 14 prosent, mens 11 prosent av tingene ble publisert under kategorien ?fritid, hobby og underholdning?.
I gjennomsnitt hadde alle til-salgs-annonsene p? FINN torget 142 visninger hver.. Interessen for gis-bort-seksjonen er imidlertid enda st?rre. Her hadde annonsene et gjennomsnittlig antall sidevisninger p? 162 annonser.
Bildeler (335 visninger i snitt), brudekjoler (334) og kanoer (267) er det som f?r flest visninger i til-salgs-kategorien, mens hj?rnesofaer (273), b?rbare PCer (246) og gressklippere (236) er det som f?r flest visninger under gis-bort-seksjonen.
Se rapporten om ?Det norske bruktmarkedet? for mer detaljert informasjon.
Kontakt
Kaija Ommundsen, produktdirekt?r FINN torget, [email protected], 92610694
Henrik Faller, PR-r?dgiver i FINN, [email protected], 91543433

A to już wiesz?  FINN torget blir gratis

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy