Hobby

Goodyear Tops Fortune?s Global Most Admired List

Barnematprodusenten Semper Sm?folk er f?rst i dagligvarebransjen til ? lansere barnegr?t uten palmeolje. Ved ? erstatte palmeoljen med fl?te har produsenten funnet den optimale fettsammensetningen for barnets utvikling.
Milj?organisasjoner som Regnskogsfondet og Gr?nn Hverdag har lenge anbefalt en mer ansvarlig utvikling og redusert bruk av palmeolje i nordmenns kosthold. Etter ?r med forskning og tester for ? finne en fullkommen erstatning har Semper Sm?folk som f?rste barnegr?tprodusent n? byttet den kontroversielle palmeoljen med fl?te.
– Vi har lenge v?rt i tett dialog med forbrukere som ?nsker palmeoljen fjernet. Bak endringen ligger grundig forskning og omfattende kontroller for ? oppn? den optimale fettsammensetningen som dekker barnets behov for essensielle fettsyrer sier Mette Bogen, ern?ringsekspert i Semper Sm?folk.
Naturlig erstatning
Bak endringen l? ogs? et ?nske om ? bruke mest mulig naturlige r?varer for sm? barnemager. – V?r filosofi er at barnemat skal v?re s? lik hjemmelaget som mulig. For det f?rste er fl?te en mer naturlig ingrediens i barnemat enn palmeolje. For det andre viser nyere forskning at fl?te inneholder mange stoffer, for eksempel fosfolipider som bare finnes i melk og brystmelk, som kan ha en positiv virkning p? barnets kognitive utvikling og dessuten kan beskytte mot infeksjoner, fortelle Bogen.
Bra med fett
I f?lge Helsedirektoratets anbefalinger b?r barn i aldersgruppen 6-12 m?neder f? 30-40 prosent av energien sin fra fett. Av det totale fettinntaket b?r ca. en tredjedel v?re mettet, mens to tredjedeler b?r komme fra umettet fett. Sammensetningen av fl?te, raps- og solsikkeolje, som Semper Sm?folk n? har i alle sine barnegr?ter, gir et fettsyrem?nster som tilgodeser barnets behov for essensielle fettsyrer. – Sm? barn trenger mer energitett mat enn voksne fordi de vokser s? fort i det f?rste leve?ret og det er anbefalt at en st?rre andel av kaloriene skal komme nettopp fra fett. Ved ? tilsette fl?te i gr?tene f?r de et lavere innhold av mettet fett og et h?yt innhold av umettet fett, noe som stemmer overens med Helsedirektoratets anbefalinger, sier Bogen.
For mer informasjon: Mette Bogen, Klinisk Ern?ringsfysiolog, Semper Sm?folk. Email: [email protected], Tlf: 950 54 357
Sempers gr?t har siden 1942 blitt produsert i Götene i Sverige og lages p? fl?te og korn fra svenske g?rder. SEMPER SM?FOLK eies av SEMPER AB som er et av Sveriges mest kjente varemerke som tilbyr gode og n?ringsriktige produkter.
Semper AB har en omsetning p? ca 1 milliard SEK og har totalt rundt 200 medarbeidere i Norden. Semper har ledet utviklingen av gr?t for svenske barn siden 1940-tallet, alltid med fokus p? barnets beste med h?y matkvalitet som et resultat av forskning og preferanser av svenske barn gjennom flere ti?r. N? tar selskapet et skritt videre i produktutviklingen og forbedrer hele gr?tutvalget med enda bedre og mer n?ringsrike produkter. Semper inng?r i det internasjonale selskapet Hero Group med ca 4 000 medarbeidere i 30 land. Les mer p?: www.smaafolk.no

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Andersen Generell   #Om Fris   #Otto Andersen Etter   #Primex Biochemicals