Hobby

Kitsound Enduro ? en ny treningspartner

06-03-2014 10:36 Henie Onstad Kunstsenter En av v?rens nye utstillinger p? HOK presenterer modernisten Olle B?rtling (1911-1981. Han regnes som en av de Nordiske landenes ledende og mest internasjonalt orienterte kunstnerne i etterkrigstiden og har v?rt representert med store utstillinger over hele verden.

IKONER FRA MODERNISMEN
? EN SOLOPRESENTASJON AV OLLE B?RTLING P? HOK
20. mars ? 19. oktober 2014
Henie Onstad Kunstsenter
Velkommen til pressevisning 20. mars kl 10 p? HOK.
Vennligst meld deg p? til [email protected]
En av v?rens nye utstillinger p? HOK presenterer modernisten Olle B?rtling (1911-1981). Han regnes som en av de Nordiske landenes ledende og mest internasjonalt orienterte kunstnerne i etterkrigstiden og har v?rt representert med store utstillinger over hele verden.
I Norge har han ikke v?rt presentert like ofte. Med unntak av Nasjonalmuseets visning av kunstneren i 2007, har det v?rt f? presentasjoner av B?rtling. N?r 15 B?rtling-malerier og -skulpturer fra Erling Nebys samling n? presenteres p? HOK, f?r publikum en ny mulighet til ? bli bedre kjent med denne kunstneren.
– B?rtling kalles den ?pne formens far, og hans bilder beskriver hastighet og dynamikk, noe de gjennomg?ende sorte konturene i arbeidene hans understreker, sier Tone Hansen, direkt?r ved Henie Onstad Kunstsenter.
Olle B?rtling studerte hos Fernand Léger og André Lhote i Paris, og ble inspirert av den nye b?lgen av konkret kunst som vokste frem p? 1940- og 50-tallet. Han utviklet en karakteristisk malestil med ?pne, triangul?re former som gjerne strekker seg utover lerretets rammer. Bildet synes dermed ? bli en del av en sekvens av hendelser som finner sted utenfor v?rt synsfelt.
Takket v?re kunstsamler Erling Nebys engasjement for B?rtling, finner vi verkene hans ogs? i Norge. I ?rene fremover vil HOK presentere ulike deler av Nebys samling for publikum, og dette er den f?rste i rekken.
Kontaktinformasjon:
Gunhild Varvin, kommunikasjonsjef, HOK, [email protected] / mob: 402 17 573
Tone Hansen, direkt?r og kurator for utstillingen, HOK, [email protected]

Henie Onstad Kunstsenter er en ledende arena for nasjonal og internasjonal billedkunst, med et bredt utstillingsprogram, en sentral kunstsamling, samt aktiviteter innen musikk og performance. Kunstsenteret er omgitt av et praktfullt parkomr?de p? H?vikodden i B?rum. I tillegg til utstillingsar­ealer p? ca. 3500 m2, rommer senteret HOK lab, m?telokaler for utleie, egen butikk, samt restauranten B?lgen & Moi.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy