Hobby

PUMA INTRODUCES CHILE KITS FOR THE 2014 FIFA WORLD CUP?

Hageb?ker fra Cappelen Damm v?ren 2014:
Yvonne Dengin: Hagedesignerens metode. N?kkelen til en personlig hagestil
Vi dekorerer terrasser, bakg?rder og hager for ? skape stemning og sette v?rt personlige preg p? uterommet. Og med utestuer, overbygde terrasser, varmelamper og utepeis utvider vi sesongen. Hagesentre og interi?rbutikker er fulle av forlokkende ?st?sj?, men n?r hagen fylles av harde elementer, blir det ekstra viktig ? se p? helheten i plassering og st?rrelse, form, linjer og materialer.
Dekorelementene skal fungere som prikken over i-en og b?r velges med omhu.
Yvonne Dengin har hagedesignerens blikk p? store linjer og sm? detaljer. Hun hjelper deg ? identifisere din egen hagestil: Skal hagen avspeile humor og lekenhet, en romantisk atmosf?re eller symmetri og orden? Er den klassisk eller moderne, formell eller uformell?
Dengin gir tips og r?d om hvilke dekorelementer som passer til stilen, og viser hvordan m?bler, belysning, vannelementer, krukker, planter og annen dekor kan spille sammen i en helhet.
Dette er en praktisk, frodig og inspirerende bok om hvordan du gjennomf?rer din egen stil og skaper en hage med personlighet.
Yvonne Dengin er hagedesigner, foredragsholder og profilert hageforfatter. Hun hadde i en ?rrekke fast hagespalte i Elle Interi?r og var designer og aktiv deltager i NRKs “Forandring fryder i hagen” og “Kj?rlighetshagen”.

Yvonne Dengin: Hele hagen i krukker
Hele hagen i krukker er en annerledes hagebok ? for du trenger slett ikke ? ha egen hage! Har du bare en uteplass, stor eller liten, s? kan du skape din egen hage ved ? plante i krukker. Nesten alt som du vanligvis finner i en hage, kan ogs? dyrkes i krukker og kar. Selv frukttr?r!
Og det er enkelt ? skape sin egen stil, valg av krukker og planter kan gi deg alt fra en romantisk hage med svungne linjer og frodige, gammeldagse pelargonier og roser, til et stilrent uterom med enkle former og prydgress i krukkene.
?En krukke er et skulpturelt blikkfang med dyrkningsmuligheter?, sier forfatteren Yvonne Dengin, og slik er det!

Tommy T?nsberg og Kenneth Ingebretsen: Spiselig p? liten plass
Dr?mmer du om ? h?ste knasende spr? salat eller plukke duftende krydder fra egen avling? Du trenger ikke en stor hage for ? dyrke velsmakende b?r og frukt, spr? gr?nnsaker eller lekre urter ? det holder med et par potter og en lur utnyttelse av plassen.
Dette er en inspirerende og matnyttig bok om ? dyrke spiselige vekster p? begrenset plass. Her f?r du vite hvordan du gj?r mest mulig ut av forholdene, og hvordan du g?r fram for ? dyrke dine favorittvekster ? fra jordforbedring og gj?dsling til s?ing og oppf?lging.
Du f?r gode r?d om hvordan du driver fram de enkelte gr?nnsaker, urter, spiselige blomster, frukt og b?r, og du f?r nyttige tips om sorter som egner seg.
Forfattere er Tommy T?nsberg, tidligere redakt?r i medlemsbladet for Det norske hageselskap, Norsk Hagetidend, foredragsholder og forfatter av flere hageb?ker, og gartner Kenneth Ingebretsen. De driver planteskolen og nettstedet Garden Living.

Jo Whittingham: F?rstehjelp for hagen. Skap en frisk og frodig hage
Har du plagsomme snegler i hagen, er blomstene eller epletr?rne angrepet av meldugg eller er hagen full av ugress? Med denne boken f?r du endelig den hjelpen du trenger.
F?rstehjelp for hagen gj?r deg kjent med hagen. Du l?rer blant annet om jordsmonn og lysforhold slik at du kan velge planter som vil trives. Her er oversikt over ulike plantetyper, hva som er normalt for dem og hva slags stell de har behov for.
Boken omhandler gr?nnsaker, frukt og b?r i tillegg til tr?r, busker, klatreplanter, stauder, l?ker, utplantingsplanter og plener. Illustrerte sp?rsm?l og svar-sider hjelper deg med ? gjenkjenne vanlige
problemer og finne l?sninger. Med denne kunnskapen kan hagen renses for u?nskede skadedyr, sykdommer og ugress, og du kan nyte en frisk og frodig hage!
Even Bratberg har tilpasset boken for norske forhold. Han er plantebiolog med utdannelse fra Universitetet for milj?- og biovitenskap (UMB) og har bred erfaring som forskningsformidler og r?dgiver innen hagebruksvekster.

Michele McKee-Orsini: Fantastiske fuglehus. 35 prosjekter du kan lage selv
Denne flotte samlingen “fuglehusarkitektur”, som du selv kan lage eller v?re “byggherre” for, vil gi deg og dine n?rmeste mange fine opplevelser n?r fuglene har flyttet inn. De vil ogs? gi et hyggelig og morsomt tilskudd som dekorative objekter i hagen og p? eller ved huset ditt.
I boka finner du 35 b?de funksjonelle og mer dekorative fuglekasser og fuglematere. Du vil kunne f? flere fuglesorter til hagen din eller dit utemilj? ved ?variere st?rrelse p? innflyvingshull og fuglehusst?rrelse.
Gode skisser og instruksjoner gj?r det enkelt ? bygge fuglekassene slik de er beskrevet i boka, men du vil garantert ogs? selv f? ideer til andre design p? fuglehus – tilpasset din egen hage og ditt eget hus.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy