Foto

Villa Lier vant serviceprisen

13-02-2014 07:30 Vestfoldmuseene Hver ukedag: Kl. 12:00 Forunderlige fakta om spermhvalen Kl. 12:30 Den spennende historien Moby Dick Kl. 13:00-15:00 Trykk ditt eget nett med spermhvalmotiv i museets barneverksted

Hvor lenge kan en hval holde pusten under vann? Hvor dypt kan den sv?mme? Hvalen som har rekordene for dette, er spermhvalen. Visste du forresten at den ogs? har verdens st?rste hjerne? I vinterferien kan du bes?ke Hvalfangstmuseet og l?re mye om spermhvalen. I tillegg kan du h?re historien om Moby Dick, den mystiske spermhvalen som kaptein Ahab s? gjerne skulle ha fatt i. Historien er en god blanding av fiksjon og fakta, og er like spennende den dag i dag som den var den gangen den ble skrevet.
I barnas verksted kan du i ?r f? male og dekorere ditt eget nett. Kanskje du har lyst p? et nett med en rosa spermhval? Eller kanskje en prikkete? Uansett; nettet f?r du selvsagt ta med deg hjem!
Hver ukedag:
Kl. 12:00 Forunderlige fakta om spermhvalen
Kl. 12:30 Den spennende historien Moby Dick
Kl. 13:00-15:00 Trykk ditt eget nett med spermhvalmotiv i museets barneverksted
Bildetekst:
Dekorer ditt eget nett i museets verksted.
Foto: Inger-Lise Ackenhausen
Vestfoldmuseene ble opprettet som et interkommunalt selskap i 2009, ved sammensl?ingen av museer og arkiv i Vestfold. Vestfoldmuseene eies av ni kommuner og Vestfold fylkeskommune med 68 ansatte fordelt p? de ulike avdelingene. Vestfoldmuseene har eget styre, og selskapets ?verste myndighet er representantskapet.
Selskapet har driftsansvar for enhetene; Museene i Nordre Vestfold (Berger museum, Aluminiummuseet og Jernverket Eidsfoss), Midgard historisk senter, Slottsfjellsmuseet, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Hvalfangstmuseet, Larvik museum, Vestfoldarkivet med fellestjenesten Samlingsforvaltningen og Munchs hus.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy