Foto

?rets Fris?r fra Trondheim

Jujutsu-ut?vere fra Haugesund og Kristiansand gjorde suksess i et internasjonalt jujutsu stevne som ble arrangert i Herrljunga i Sverige i helgen. Haugesund deltok med fem ut?vere og alle kom hjem med medalje.
Sandi Herz og Sigrid Langholm Larsen fra Haugesund deltok i klassen duo U18. De kjempet seg frem til finale. De tapte finale kampen med kun 0,5 poeng mot et herrelag fra Sverige.
Even N. Risl?v og Alexander V?ge fra Haugesund konkurrerte i klassen duo U15 og vant alle sine kampen og sikret seg gullet.
Johannes V. Pedersen var den eneste fra Haugesund som konkurrerte i fighting klassen. Han imponerte stort kjempet seg helt frem til finalen i klassen U18 ? 81 kilo. I finalen m?tte Harald Tor?y Hansen fra Kristiansand JuJitsu Klubb. Det ble en t?ff finale hvor de m?tte g? tre kamper og den som
vant to kamper vant klassen. T?ffingen fra Haugesund vant to av kampene og kunne dermed sikre seg gullet, mens s?lvet gikk til Kristiansand.
Elizabeth Diaz fra Haugesund Ju Jutsu klubb deltok som kontinental dommer. Hun er den
eneste kvinne i Norge som kan smykke seg med denne tittelen.
Jujutsu og konkurranser :
Jujutsu har to konkurranseformer: Duo (oppvisning) og fighting (kamp). Hvert ?r arrangerer NKF
offisielt NM i begge formene.

? Duo: To par konkurrerer mot hverandre. Hvert par viser inn?vde teknikkprogrammer p? kommando fra en dommer. Dette gj?res i fire omganger, og det paret som scorer flest poeng vinner. Det konkurreres i herre-, dame- og mix-klasser.
? Fighting: Ut?veren konkurrer direkte mot en motstander. Konkurransen er oppdelt i vektklasser for damer og herrer. Man konkurrer i én runde ? tre minutter. Konkurranseformen inneholder b?de slag,
spark, kast og grep, hvor den som scorer flest poeng vinner. Kun semikontakt tillates p? slag- og sparkdelen.
Internasjonale konkurranser
NKF er medlem av Ju-Jitsu International Federation (JJIF) som arrangerer offisielt EM og VM hvert ?r, b?de i duo og fighting. Norge har hatt jujutsu-ut?vere som har vunnet medaljer i EM, VM og World Games.

Norges Kampsportforbund (NKF) er det tiende st?rste s?rforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert p? Ullev?l stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Airbus A321-fly   #Aruba   #Christian Fr   #Norsk Kundebarometers