Foto

V?rens klokkeinspirasjon fra GANT Time

Med 99 % belegg p? SkiStars reisem?l i Norge og Sverige over nytt?r startet rekordmange det nye ?ret i skibakken. At det er sunt og friskt ? tilbringe tid i fjellet er ingen nyhet. I l?pet av nytt?rsuka m?ltes ikke mindre enn 14 286 356 forbrente kalorier blant MySkiStar*-registrerte skikj?rere i Trysils, Hemsedals, ?res, Sälens og Vemdalens skibakker.
En unders?kelse gjort av HUI Research** viser at skiinteresserte nordmenn forbinder en skiferie med fysisk aktivitet, helse og nytelse. 7 av 10 spurte skriver under p? at skikj?ring gir positive helseeffekter og er den optimale kombinasjonen av aktivitet og avkobling. Mange synes alpin skikj?ring gir en herlig opplevelse, og det er nettopp slik det er. Men skikj?ring er s? mye mer enn morsomme dager i bakken med familie og venner. Som skiturist har man antagelig ikke mange tanker om at det faktisk krever en del anstrengelse for kroppen ? ta seg ned en bakke. Faktum er at skikj?ring er en allsidig treningsform, som passer alle uansett kj?nn, alder og erfaring. Mange setter ogs? pris p? muligheten til ? trene sammen, en mulighet skikj?ring gir.
I henhold til unders?kelsen om skiinteresserte nordmenns forhold til skiferien oppgir over 70 % av de spurte at de kjenner seg spreke og forn?yd med seg selv etter en skiferie. Og majoriteten anser at skiferien er en sunn ferieform.
– Det er herlig at s? mange ga seg selv sjansen til ? innfri nytt?rsforsettene om en sunnere livsstil med en gang. En fjellferie gir deg energi ettersom du r?rer deg og puster inn frisk fjelluft. Dette gj?r at man kjenner seg sterk og klar for ? ta tak i hverdagen igjen. Alpin skikj?ring er en perfekt treningsform som forener nytte og glede, sier Linda Wasell, SkiStar AB.
Skikj?ring hjelper til med ? bygge opp kroppens styrke, kondisjon, koordinasjon, bevegelighet og balanse. Man trener alts? flere av kroppens funksjoner og muskler samtidig som man har en ordentlig morsom dag utend?rs. I tillegg forbrenner man ogs? mange kalorier ved skikj?ring. En halvtimes skikj?ring gir en gjennomsnittlig forbrenning p? ca 200 kcal for kvinner (65 kg) og 250 kcal for menn (85 kg). For en hel dags skikj?ring blir det alts? ganske mange kalorier***.
– Allround-treningen som alpin skikj?ring gir har positiv effekt p? b?de kropp og sjel. De fleste tenker ikke engang p? ordet trening i l?pet av en herlig dag i bakken, fortsetter Linda
* Kilde; Kaloriforbruk perioden 30/12 – 5/1 for skikj?rere registrert i SkiStars gratistjenste MySkiStar. Forbrenning av kalorier kan m?les p? brukere som har oppgitt sin vekt. Totalt har MySkiStar akkurat n? knapt 150 000 registrerte brukere.
** Kilde; Holdningsunders?kelse, Nordmenn og skiferie gjennomf?rt av HUI research.
*** Kilde; Robert Nilsson, fysisk trener for det svenske alpine damelandslaget samt MET-verden alpin skikj?ring.
Bilag; Alpin skikj?ring ? en morsom og allsidig treningsform
Kort om SkiStar:
SkiStar AB (publ), hvis B-aksjer er noterte p? Nasdaq OMX Mid Cap Stockholm, eier og driver skianlegg p? alpindestinasjonene Sälen, ?re og Vemdalen i Sverige samt Hemsedal og Trysil i Norge, samt Hammarbybacken i Stockholm. Markedsandelen er i Sverige 50 %, i Norge 29 % og totalt i Skandinavia 41 %. Kjernevirksomheten er alpin skikj?ring med gjestens skiopplevelse i sentrum. ?vrige virksomheter er losjiformidling, skiskole og skiutleie.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Davis Cup   #Niklas Nilsson   #Nilson Shoes-butikker   #Stan Smith Slik