Kunst

JYSK-stipend til Paralympics ut?ver

Fornebu 12.september 2013 ? DreamWorks Animation bruker HP-teknologi for ? utvikle nyskapende animasjon i sin nyeste film, ?Turbo,? som har norgespremiere 27. september 2013.
HPs teknologi for Converged Infrastructure, inkludert servere, lagring, nettverk, tjenester og adminstrasjonsprogramvare; HP Converged Cloud , arbeidsstasjoner og printere fra HP hjelper DreamWorks Animation med ? h?ndtere enorme mengder data. Dette har tatt computer graphics (CG) og bildeteknikk i animert film til et helt nytt niv?.
– DreamWorks Animations strategiske allianse med HP sikrer oss datah?ndtering p? h?yt niv?, med uavbrutt tilgjengelighet og gode animasjonsmuligheter. Dette var noe vi hadde veldig god bruk for da vi skulle fortelle historien om Turbos dr?m om ? bli verdens raskeste snegle. HPs avanserte Converged Infrastructure-portef?lje lar v?re designere og ingeni?rer lage film med best mulig kvalitet, sier Derek Chan, leder for Technology Global Operations i DreamWorks Animation.
HP-arbeidsstasjoner og HP-nettverk lar filmskaperne jobbe effektivt
DreamWorks Animation brukte kraften i HP Z Workstations til ? gjenskape stemningen i Indy 500. Over en halv million tilskuere ser Sneglen Turbo suse rundt en animert utgave av motorsportsbanen Indianapolis Motor Speedway i flere hundre kilometer i timen.
HP Z800 og Z820 Workstations, med Intel? Sandy Bridge Xeon? E5 prosessorer lar Dreamworks? animat?rer bringe liv til Turbo 50 prosent raskere enn med tidligere arbeidsstasjoner, samtidig som de f?r mulighet til ? utvikle stadig mer komplekse kameravinklinger og spesialeffekter. Om natten, n?r maskinene ikke ble brukt av animat?rene ble kraften i arbeidsstasjonene brukt til ? kj?re rendering-jobber, noe som bidro med millioner av sparte timer med dataprosessering.
HP Remote Graphics Software er integrert i HP-arbeidsstasjoner. Med dette gratisverkt?yet kan animat?rer samarbeide bedre med hjelp av et felles display selv om de jobber langt fra hverandre.
HP Networking ga animat?rer tilgang til en sentral database, noe som forenklet samarbeid ved ? la designere dele ressurser uansett hvor de jobbet. I tillegg lot det sv?rt p?litelige nettverket de kreative teamene arbeide hvor som helst, med produksjon i studioer fra California til India.
HP Converged Cloud-tjenester og servere ?ker prosessorkraft og skalerbarhet
Produksjonen av Turbo krevde 75 millioner timer med rendering for ? lage den ferdige filmen. Det inkluderte 32 Indy racerbiler og 32 millioner publikumskarakterer. For ? klare det brukte DreamWorks Animation HP Enterprise Cloud Services. Da fikk de en robust, skalerbar, nettskybasert infrastruktur som tilbyr den datakapasiteten som trengs for ? rendre de 10 animasjonsfilmene de til en hver tid har under produksjon.
For ? h?ndtere behovene til filmen ?Turbo,? trengte DreamWorks Animation servere med h?y ytelse, og de valgte HP ProLiant Generation 8 (Gen8) til jobben. HP ProLiant Gen8-servere ?ker gjennomf?ringshastigheten med omtrent 40 prosent og ytelse per watt med omtrent 42 prosent(1). Dermed kunne DreamWorks Animation endre i gjennomsnitt 500,000 jobber om dagen.
For mer informasjon, kontakt
Stig Alstedt, Teknologidirekt?r i HP Norge
[email protected]
+ 47 958 96 625

(1) Based on HP and DreamWorks Animation internal engineering.Intel and Xeon are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and other countries.

HP lager nye muligheter for at teknologi skal v?re meningsfull for mennesker, bedrifter, styresmakter og samfunn. HP er verdens st?rste teknologiselskap, og har en portef?lje som dekker utskrift, personlig databehandling, programvare, tjenester og IT-infrastruktur, for ? l?se kundeproblemer. Mer informasjon om HP (NYSE: HPQ) er tilgjengelig p? http://www.hp.com
Norge har HP hovedkontor p? IT Fornebu i B?rum, rundt 350 ansatte og ca NOK 4 milliarder i omsetning

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy