Nye Ford Transit Connect ble k?ret til ?rets Internasjonale Varebil 2014. Ford er f?rste varebilprodusent som vinner prisen to ?r p? rad

Olympus OM-D E-M1 er bygd for profesjonelle fotografer som trenger et p?litelig, raskt og mer brukervennlig kamera enn et High-end D-SLR.
Nye OM-D E-M1 er v?rbeskyttet, sprutsikkert, st?vtett og frostsikkert**. Den elektroniske s?keren er like god som optiske s?kere p? fullformats D-SLR, og har i tillegg ny funksjonalitet. Doble systemer for autofokus gir en eksepsjonelt rask og n?yaktig fokusering med b?de Four Thirds- og Micro Four Thirds-objektiver. Kameraet har en ny bildebrikke og prosessor som optimerer ytelsen i hvert objektiv og gir den beste bildekvaliteten i et kamera fra Olympus noensinne.
Olympus har i flere ti?r tilh?rt verdens absolutt fremste produsenter av kompakte systemkameraer og objektiver som topper internasjonale tester. Med OM-D E-M5 beviste selskapet i fjor at et kompakt Micro Four Thirds systemkamera kan m?le seg med betydelig dyrere, st?rre og tyngre D-SLR-kameraer. Kameraet toppet tester over hele verden. N? er det tid for enda et bevis p? fordelene ved Micro Four Thirds systemet.
Nye OM-D E-M1 er et high-end systemkamera som henvender seg til profesjonelle fotografer og andre dedikerte bildeskapere. Kameraet leveres i begynnelsen av oktober, og vil ligge i prisniv?et 12 999,-, og hus med 12?40 mm (24?80 mm***) 1:2,8-objektiv vil ligge p? kr 17 999,-
Olympus raskeste autofokus
Huset er designet med tanke p? brukere av b?de Micro Four Thirds- og Four Thirds-objektiver. Det betyr et godt balansert hus som er mer kompakt enn tradisjonelle D-SLR, og som fungerer like godt med kompakte objektiver som st?rre Olympus Top Pro-objektiver.
Kameraet er utstyrt med doble autofokussystemer som gir en ekstremt rask og n?yaktig autofokus, uansett hvilken type optikk som sitter p? kameraet. For ? dra nytte av teknologien i Micro Four Thirds-objektiver benytter kameraet seg av Contrast Detection autofokus og med et adapter og Micro Four Thirds-optikk benyttes Phase Detection. Begge teknologiene gir en n?yaktig fokusering p? hvilket som helst av de 37 fokuspunktene, eller kan kontrollere opptil 81 fokusfelter samtidig.
Olympus beste bilde noensinne
Nye OM-D E-M1 leverer et bedre bilde enn noen gang, basert p? tre viktige komponenter: et voksende sortiment M.ZUIKO og ZUIKO premiumobjektiver (i dag 63 stykker), en ny 16 megapikslers Live MOS bildebrikke og syvende generasjon bildeprosessor.
TruePic VII benytter de nye algoritmene ?New Fine Detail Tecnology? som optimerer bildegjengivelsen etter hvilken type objektiv som brukes. Endelig kan brukere av Olympus ZUIKO Pro- og Top Pro-optikk dra full nytte av de optiske kvalitetene, som klassifiseres blant de absolutt beste p? markedet.
Ultrarask og kraftig elektronisk s?ker
Olympus’ kraftigste elektroniske s?ker (EVF) noensinne er en dr?m ? arbeide med. Den gir et knivskarpt (2 360 000 pikslers oppl?sning) og stabilt bilde selv ved raske panoreringer og motiver som beveger seg hurtig****. Med en forst?rrelsesgrad p? 1,48x oppleves s?kerbildet som 30 % st?rre enn p? de fleste D-SLR.
Sammenlignet med optiske s?kere f?r du flere unike fordeler. HDR Preview Mode gir deg en direkte forh?ndsvisning av hvordan bildet vil se ut i HDR-modus innen du tar bildet, og du kan teste ulike innstillinger (bildeutsnitt, forst?rrelse, farger, pluss lys- og skyggepartier). Dessuten kan du justere fargegjengivelsen med nye Colour Creator. I stedet for sifre og grafer ser du resultatet direkte i s?keren og bildeopptaket n?r du endrer innstillinger, og det raskere enn p? et blunk ? 29 millisekunder!
Bygget for profesjonelle
Kameraets innebygde femaksers bildestabilisering* er unik p? markedet, og gir eksepsjonell stabilisering av bildet ettersom den kompenserer for ale typer bevegelser i alle retninger. Det letter bildetaking p? frih?nd med lange brennvidder. Du kan til og med g? eller l?pe og f? skarpe filmsekvenser i Full HD.
Alle kontroller er logisk plasserte, og hele designet er utviket i n?rt samarbeid med profesjonelle fotografer for maksimal ergonomi. Kameraet ligger flott i h?nden, og du kan holde ?ynene p? motivet. Du endrer bekvemt og raskt ulike innstillinger med velplasserte multifunksjonsratt p? over- og undersiden. I s?keren vises all informasjon og endrede innstillinger direkte.
Kamerahuset er lett og ekstremt sterkt. Det er bygget i magnesium og v?rtettet mot st?v, vann og sn?**. Kameraet er frostsikkert og fungerer perfekt selv i -10° C**. Samtidig med kameraet lanseres dessuten et v?rbeskyttet og frostsikkert objektiv. M.ZUIKO DIGITAL ED 12?40 mm (24?80 mm***) 1:2,8, og et M.ZUIKO DIGITAL ED 40?150 mm (80?300 mm***) 1:2,8 er underveis. I tillegg har du allerede markedets bredeste sortiment av digital standardoptikk og profesjonelle objektiver for Micro Four Thirds og Four Thirds.
Smart WiFi-integrasjon
En annen nyhet OM-D E-M1 er innebygd WiFi som gj?r det enkelt ? kommunisere med en smarttelefon. Last opp bilder direkte til en hjemmeside eller sosiale medier, og bruk mobilen din som en fjernkontroll.
Du kobler enkelt kameraet sammen med telefonen via en QR-kode. Deretter kan du speile kameraets bilde p? telefonens ber?ringsskjerm og styre fokus og utl?ser direkte p? skjermen i P-, A-, S- og M-modus. Selv n?r du bruker unike funksjoner som Live Bulb kan du direkte se hvordan effekten vokser fram etter hvert som bildet eksponeres if?lge et forh?ndsinnstilt intervall.
Olympus’ beste tilbud
Alle Olympus E-brukere som har ventet p? en oppf?lger til E-5 f?r n? uten ekstra kostnad et adapter (verdi 1 900 kroner) ved kj?p av en OM-D E-M1 t.o.m. november 2013. Og alle som forh?ndsbestiller innen salgsstarten i butikkene i midten av oktober, f?r et batterigrep (HLD-7) uten ekstra kostnad (verdi 1599 kroner).
Dessuten medf?lger det en utvidet garanti og en spesiell servicegaranti ? Service Plus, som gir en prioritert hotline for bestilling av service, henting av kamera og hurtigk? til service og reparasjoner. Bes?k www.myolympus.olympus-europa.com.

Hurtigfakta Olympus OM-D E-M1
– Beste bildekvalitet noensinne i et kamera fra Olympus
– Micro Four Thirds kamerahus med perfekte proporsjoner. Mindre enn et D-SLR, samtidig som det er sv?rt stabilt ? holde
– Fullt kompatibel med Four Thirds- og Micro Four Thirds-standardene takket v?re dobbel ultrarask AF
– Ekstra kraftig elektronisk s?ker (EVF) med 2,36 millioner piksler, 1,48x forst?rrelsesgrad som letter bildeskapingen og viser endrede innstillinger i sanntid
– Unik femaksers bildestabilisering som kompenserer for rystelser og roterende bevegelser i h?yde-, side- og dybderetning, og gir et usl?elig rystelsesfritt og stabilt bilde, selv ved fotografering og filming i bevegelse
– Ny Live MOS bildebrikke og neste generasjon TruePic VII bildeprosessor med Fine Detail Technology som gir eksepsjonell bildegjengivelse i stillbilder og film
– Innebygd WiFi-fjernstyring og kobling av skjermbilde med smarttelefon Forh?ndsvisning av effekter som for eksempel Live Bulb p? mobiltelefonens skjerm, og direkte deling av bilder til hjemmesider og sosiale medier
– Robust kamerahus i magnesium som er meget effektivt beskyttet mot st?v, vann og sn?. Dessuten markedets beste ytelser i kulde, med full funksjonalitet ned til -10°C*
Andre egenskaper
– Photo Story med tre ulike layout
– 12 kunstfiltre, inklusive nye Diorama II for pen uskarphet ved portrettfotografering
– 10 bilder i sekundet
– Time lapse-video
– Live Bulb, oppdatering i sanntid av bildet p? skjermen eller i s?keren
– Focus-peaking for manuelle objektiver som viser hvilke partier i bildet som er i fokus
Tilbeh?r
? MMF-3 v?rbeskyttet adapter for montering av Four Thirds-objektiv p? et Micro Four Thirds-kamera. Adapteret medf?lger OM-D E-M1 uten ekstra kostnad t.o.m. 30. november 2013
? Kameraveske CBG-10 og soft case CS-42
? Vattert veske CS-43 og vaskbar kamerarem CSS-P118
? Undervannshus PT-EP11 for dykk ned til 45 meters dybde
? Batterigrep HLD-7 for bedre stabilitet med lange brennvidder og h?ndholdt kamera med lange eksponeringstider
* I september 2013.
** If?lge Olympus’ egne tester
*** Tilsvarende 35 mm-format
**** Visse ekstremt raske motiver kan oppleves som om de ikke beveger seg jevnt
Komplettee spesifikasjer finnes p? www.olympus.no
Bes?k ogs? olympusomd.com/europe
Ytterligere informasjon:
Charlotte Hellström Cardelöv
Olympus Sverige AB
Tlf: +46 8 735 34 08
E-post: [email protected]
Produktbilder kan finnes p? Olympus presseforum:

Olympus er en ledende produsent av produkter og systemer som kombinerer spisskompetanse innenfor optisk, finmekanisme og elektronisk teknologi. Olympus er for flere generasjoner forbundet med kameraer, men dagens Olympus er ogs? et selskap som produserer systemer for endoskopi, avanserte kirurgiske applikasjoner, mikroskopi, diagnostikk og produkter for kvalitets- og funksjonskontroll innom industri.

Authors

Related posts

Top