Friluftsliv

Sikker sj?glede

Samsung-mobilene dominerer salgslisten hos Elkj?p for tiden. Administrerende direkt?r Andreas Niss forteller hvorfor.
Samsung-mobilene dominerer stort p? salgslisten hos Elkj?p for tiden, og fasiten for juni m?ned viste at hele sju av de ti mest popul?re telefonene kommer fra den s?rkoreanske produsenten.
Sjekk den faktiske listen her, p? nettstedet DinSide.no
Men hva ligger bak Samsungs solide suksess akkurat n?? Vi spurte administrerende direkt?r, Andreas Niss.
– Samsung har ligget ubestridt p? toppen siden lanseringen av sin S3, men tok i realiteten allerede over i forbindelse med julesalget i 2012, da Galaxy S2 var det store flaggskipet som ?alle? ville ha til jul. Mye av suksessen deres kan forklares av at de har lykkes med flaggskipene sine og kommet med modeller som hele tiden har v?rt i f?rersetet med tanke p? utvikling av teknologi. Men, i motsetning til andre konkurrenter som hadde suksess tidlig med androidtelefoner, har Samsung ogs? utviklet portef?ljen sin utover flaggskipene sine. Der vi for to ?r siden s? at S2 stod for en veldig stor andel av Samsung-salget, ser vi i dag at de selger i stor bredde, sier Niss.
Han viser til at man hos Elkj?p n? finner alt fra enkle Samsung-tastetelefoner til 99 kroner (E1050), billige smarttelefoner til langt under tusenlappen (Galaxy Pocket Plus og Galaxy Young), via Mid-end-telefoner som Galaxy S2 Plus, S3 Mini til High end-telefoner som S4 og S3-4G.
Les ogs?: Nordmenn g?r mann av huse etter mobiltelefoner i juli
– Galaxy-serien til Samsung m? nok sies ? v?re den mest imponerende vi har sett p? mobilfronten siden Apple lanserte iPhone og revolusjonerte forbrukernes mobilbruk for 5-6 ?r siden, sier Niss.
– Er det noen trender som dere ser er p? vei og som kan gj?re seg gjeldende p? salgslistene etter hvert?
– Vi ser mer ettersp?rsel etter solide mobiltelefoner (IP-sertifiserte). Sony lanserer i disse dager Xperia ZR og Samsung har nettopp kommet med S4 Active. Begges disse vil nok komme h?yt p? listene utover h?sten, sier Niss.
Mange hadde forventet at Sony sine telefoner ville lokke flere mobilkj?pere enn salgslistene viser denne sommeren.
Direkt?r Niss tror for tidlig lansering fra selskapets side kan ha gjort sitt til at salget har kommet inn p? den noe skuffende siden.
– Man hadde nok st?rre tro p? Sony sine telefoner denne sommeren med tanke p? salgstall, og det er vel ingen skivebom ? si at de muligens har truffet noe d?rlig i forhold til sommersalget. Her kom nok lanseringen litt for tidlig p? ?ret, noe som gjorde at de mistet litt hypen i sommer. N?r det er sagt, s? selger Xperia Z relativt bra, s? helsvart er det jo ikke. Ellers er HTC One er en annen telefon, som gitt dens egenskaper, kanskje burde ligget h?yere, forteller Elkj?p-sjefen.
P? den annen side er det ogs? mobiltelefoner som har overrasket og solgt meget solid.
Les ogs?: Slik unng?r du elektro-krise i sommer
– S3 mini holder veldig god stand og det beviser at mange fortsatt vil ha Mid-end-telefoner. Det er tross alt de telefonene som alt i alt gir kunden mest for pengene, sier Niss.
Salgslistene fra Elkj?ps fysiske butikker og fra Elkjop.no varierer noe, og det er det klare grunner til.
– Nettet er nok mye mer prisdrevet og enkelte tilbud og kampanjer vi kj?rer i den kanalen p?virker veldig fort Topp 10-lista. Salget p? nett er hovedsakelig uten abonnement og da for eksempel iPhone kun selges med abonnement hos oss, s? kommer de naturlig noe lavere p? oversiktene over salg p? nett.
Elkj?p er et av Nordens st?rste handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskaps?ret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.
Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, F?r?yene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.
Alle de 285 varehusene i Norden f?r i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping p? 100.000 kvadratmeter.
Ca 7.000 ansatte er sysselsatt i Elkj?p-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail, en av Europas st?rste forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy