Friluftsliv

Sterk femteplass i Taekwondo-VM til Norge

Sterk femteplass i Taekwondo-VM til Norge
19-07-2013 12:41 Redningsselskapet Siden i fjor sommer har Redningsselskapet f?tt 10 000 nye medlemmer. - Totalmedlemskap gir trygghet til b?teieren, samtidig som inntektene bidrar til at vi kan gj?re det enda tryggere ? ferdes langs kysten v?r, sier generalsekret?r Rikke Lind i Redningsselskapet.

Siden i fjor sommer har Redningsselskapet f?tt 10 000 nye medlemmer.
– Totalmedlemskap gir trygghet til b?teieren, samtidig som inntektene bidrar til at vi kan gj?re det enda tryggere ? ferdes langs kysten v?r, sier generalsekret?r Rikke Lind i Redningsselskapet.
– Jeg tror at folk er mer bevisst p? sj?sikkerhet. At vi har ?kt beredskapen langs kysten med nye og raskere redningssk?yter har nok ogs? mye ? si, sier Lind, som i tillegg mener at medlemsveksten kan forklares med at merkevaren ?Redningsselskapet? er tydeligere.
– ?kt synlighet gj?r at flere kjenner til oss og vet hva Redningsselskapet st?r for, p?peker hun.
Totalmedlemskap er l?nnsomt
Pr. 15. juli har Redningsselskapet 64 200 totalmedlemmer mot i overkant av 54 000 p? samme tidspunkt i fjor. Medlemskapet gir fritidsb?teiere inntil tre timers fri assistanse fra redningsk?ytene p? sj?en og i havn. I tillegg f?r totalmedlemmene rabatt p? forsikring, kurs og sikkerhetsprodukter, og tilgang til Redningsselskapets d?gn?pne servielefon 02016. – Uten totalmedlemskap koster assistanse fra en redningssk?yte 2950 kroner pr p?begynte time. B?teierne har skj?nt at et medlemskap til 845 kroner b?de er trygt og l?nnsomt, sier Lind, som fastsl?r at Redningsselskapet er avhengig av medlemmene. – Inntektene bidrar til ? trygge beredskapen p? sj?en. N? h?per vi at enda flere ser verdien av ? v?re totalmedlem og melder seg inn, avslutter Lind.
Brukte medlemskapet etter et d?gn
Charlotte Bj?rvik Bratberg ble totalmedlem da hun kj?pte seilb?t i slutten av juni. Etter et d?gns seilas, p? vei fra Bergen til hjembyen Troms?, mistet hun propellen og m?tte ha hjelp av mannskapet p? redningsk?yta ?Halfdan Grieg? i Flor?. Skipsf?rer Per Bergmann tok p? dykkerutstyret og fikk satt den nye propellen p? plass slik at Charlotte og mannskapet kunne fortsette seilasen. – Vi fikk kjempeservice av et utrolig hyggelig mannskap. Vi ble ogs? bedt ned til redningssk?yta p? omvisning mens vi ventet p? ? f? reservedeler fra ?lesund, forteller Charlotte – som er kjempeglad for at hun ble totalmedlem.
Hjelp innen en time
Hvert ?r hjelper Redningsselskapet 12 000 mennesker. Rundt 5 000 er fritidsb?tfolk som f?r assistanse mellom mai og august. – Sommeren i ?r har s? langt v?rt ganske hektisk, med sm? og store oppdrag for redningssk?ytene. Fritidsb?tfl?ten har f?tt hjelp med alt fra tau i propellen og tette filtre til grunnber?ringer, b?tbranner og situasjoner der liv har v?rt i fare, sier Lind, som p?peker at Redningsselskapet har en ambisjon om ? v?re tilstede hos den som trenger hjelp innen en time. – ?kt beredskap bidrar til at flere f?r hjelp raskere. I S?r-Norge, og spesielt Oslofjorden, er beredskapen st?rst og reaksjonstiden kort, ofte bare minutter. Langs kysten er det fortsatt huller i beredskapen, og dette h?per vi ? f? gjort noe med, sier Lind.
FAKTA OM REDNINGSSELSKAPET
Redningsselskapet er en frivillig organisasjon som driver de 44 redningssk?ytene som dekker norskekysten og de to st?rste innsj?ene Mj?sa og Femunden. De siste ti ?rene har redningssk?ytene reddet 350 liv og berget 1000 fart?y fra forlis.
I tillegg driver Redningsselskapet et omfattende opplysnings- og ulykkesforebyggende arbeid for ? bedre sj?sikkerheten. Mer en 30.000 barn og unge er hvert ?r i kontakt med sj?vettbudskapet til Redningsselskapet. Les mer p? www.rs.no

A to już wiesz?  I´m not strong for a girl. I'm just strong!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy