Friluftsliv

Over fosser og fjell ? ?rets r?este longboard eventyr!

Norges Kampsportforbund har inng?tt samarbeid med Shanghai Sports Universitet om trening, utdanning og forskning.

– Skal vi v?re i verdenstoppen i kampsport, m? vi samarbeide med de beste i verden. Denne avtalen vil gi norske ut?vere og trenere direkte samarbeid med et helt unikt sportslig og faglig milj?, sier president Trond Berg i Norges Kampsoprtforbund.
Shanghai Sports Universitet har mer enn 7000 studenter. I tillegg til en rekke verdensmestre og internasjonale medaljevinnere i en rekke kampsporter, har ogs? universitetet f?tt fram topput?vere som hekkel?peren Liu Xiang (verdens beste men dessverre skadet under Beijing-OL) og basketballspilleren Yoa Ming med stor suksess i USA.
Universitetets visepresident Zhao Guangsheng er forn?yd med den inng?tte avtalen, og ser gjerne at den kan utvides til ogs? ? gjelde andre idretter enn kampsport.
De f?rste konkrete aktivitetene er en norsk ?Combat Camp? for flere kampsporter allerede til p?ske neste ?r, og at universitetets beste instrukt?rer kommer til Norge for ? delta i et tilsvarende arrangement her hjemme. Bare innen den kinesiske kampsporten Wushu, som blant annet innbefatter Kung Fu, har Shanghai Sports Universitet 12 professorstillinger.
Kampsportforbundets president Trond Berg er meget forn?yd med denne samarbeidsavtalen, og peker p? mulighetene som et tett samarbeid om utdanning og forskning vil gi.

Norges Kampsportforbund har med denne avtalen v?rt med p? ? vise veg. Kina er slett ikke noe lukket marked for Norge.
– Her er det muligheter som kanskje ogs? andre kan ha glede av, sier Berg.
Norges Kampsportforbund (NKF) er det tiende st?rste s?rforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert p? Ullev?l stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy