Friluftsliv

SPAR PENGER P? EU-KONTROLL VED ? SJEKKE BILEN SELV

Omkring 25 % av europeiske turister har leid et feriehus i l?pet av det siste ?ret. Da feriehusmarkedet er fragmentert, er det hotellbransjen som har den st?rste politiske stemmen i reiselivsdebatten. For ? sikre en balansert diskusjon, har de store feriehusakt?rene etablert en ny organisasjon – ?European Holiday Home Association (EHHA)?.

De fleste turister vil dra p? ferie rett ved havet eller i en metropol, men kapasiteten er ikke tilstrekkelig hvis man ikke tar i bruk eksiterende hus og leiligheter. I f?lge en studie av PhoCusWright, er det europeiske feriehusmarkedet i dag representert med mer enn 20 millioner sengeplasser og en ?rlig omsetning p? ca. ? 20 millioner. I f?lge studien vokser tilbudet og omsetningen ?rlig.
?Vi har to problemer i feriehusbransjen. For det f?rste, er hotellsektoren for mektig i reiselivsdebatten, noe som er feil fordi mange europeiske land har flere feriehussengeplasser enn hotellsengeplasser. For det andre, er feriehusbransjen fragmentert og umoden med utallige sm? akt?rer som ikke kommuniserer med hverandre? forteller Carlos Villaro Lassen, generalsekret?r for EHHA.
Turister ?nsker friheten og privatlivet som f?lger med et feriehus. Samtidig trenger mange huseiere ? leie ut huset sitt til turister. Men i mange land og regioner er huseiernes muligheter begrenset av lover. ?Politikerne kan skape tusenvis av ekstra arbeidsplasser dersom de gj?r det lovlig og enkelt ? leie en feriebolig? sier Carlos Villaro Lassen, som ser problemene i energikostnader, restriksjoner p? utleie av ferieboliger i byer, forbrukerlover og s?rlig skattep?leggelse av feriehus? og leiligheter.
Styreleder i NOVASOL, Bernd Muckenschnabel, har tatt stilling til denne politiske diskusjonen og sier f?lgende: ?Feriehusmarkedet har i mange ?r hatt for f? foreninger med gode relasjoner til politikk og partier. Rimelig nok m? feriehusindustrien med sitt voksende marked f? en politisk stemme, s?rlig i forhold til kritiske emner som ?sengeskatt? og relasjonen mellom forbrukeromr?det og forbrukeren. Europeiske feriehusakt?rer har n? endelig f?tt en stemme!?
De etablerte utleiefirmaene er noen av de st?rste feriehusakt?rene i Europa med NOVASOL, Interhome, DanCenter og Hoseasons som representerer mer enn 100.00 private feriehus i mer enn 30 europeiske land. Alle europeiske firmaer og nasjonale assosiasjoner er invitert til ? knytte seg til organisasjonen EHHA.
Om grunnleggerne av EHHA:

Interhome AG er en spesialist i feriehusbransjen med mer en 32.00 ferieboliger i 31 land. I 2012 hadde selskapet 535.000 feriegjester. Moderselselskapet Interhome AG, med hovedkontor i Glattbrugg/Zürich, er 100 % eid av Holdning AG. Dette konsernet er igjen 100 % eid av Migros, det st?rste detaljhandelselskapet i Sveits med hovedkontor i Zürich.www.interhome.com
NOVASOL er Europas st?rste og mest ekspansive feriehusspesialist med mer enn 34.000 feriehus i 26 europeiske land. Hvert ?r reiser cirka 1,5 millioner gjester til en Novasol-bolig. www.novasol.com
Hoseasons tilbyr 30.000 ferieboliger i Storbritannia og Europa og er dermed et etablert merkevarenavn. Kundene kan bestille sitt feriehus gjennom call-sentre, brosjyrer, internett og reisebyr?er. Med nesten 20,000 destinasjoner, er Hoseasons Storbritannias ledende feriehusakt?r. www.hoseasons.co.uk
DanCenter A/S er en av de st?rste akt?rene i det danske feriehusmarkedet. Firmaet har ca. 10.000 kontrakter med feriehuseiere og ca. 100 ansatte fordelt p? hovedkontoret og mange lokalkontorer. www.dancenter.com

Carlos Villaro Lassen er generalsekret?r i EHHA. Han er ogs? generalsekret?r i den danske foreningen av feriehusakt?rer (www.fbnet.dk), der han har 5 ?rs erfaring i feriehusbransjen. Tidligere har han v?rt kommunikasjonsdirekt?r i det danske handelskammeret.

NOVASOL A/S og dansommer A/S utgj?r NOVASOL Gruppen med hovedkontor i Virum, Danmark. NOVASOL Gruppen har datterselskaper i 9 europeiske land, inklusiv 40 servicekontorer i Danmark og resten av verden, og har mere end 1.500 permanente og midlertidige medarbeidere. Med mer enn 34.000 feriehuse i 26 europeiske land er NOVASOL Gruppen den st?rste europeiske tilbyder av feriehusutleie. I 2009 sendte NOVASOL Gruppen 1,3 millioner personer p? ferie. NOVASOL og dansommer er en del av Wyndham Worldwide (NYSE: WYN).

Similar Posts