Friluftsliv

Stor h?stlansering p? SATS

Norges Kampsportforbund har inng?tt en samarbeidsavtale med det Londonbaserte skomerket Fitflop. Samarbeidet er knyttet til forbundets Taekwondosatsing mot OL i Rio 2016.
Dette er en av de mest m?lrettede OL-satsingene i norsk idrett noensinne. De 6 mest lovende Taekwondo-ut?verne i Norge har siden februar i ?r bodd sammen, og trent sammen 2 ganger daglig.

Som trener har Norges Kampsportforbund i samarbeid med Olympiatoppen leid inn engelske Dave Philip Cook. Han er en av verdens fremste kapasiteter p? Taekwondo.
Allerede i neste uke reiser fire av deltagerne som ?f?rstereisende? til VM i Mexico. Selv om ut?verne allerede har begynt ? vise tenner internasjonalt, forventes ingen gullmedaljer enda. Men det klare m?let til Rio-OL i 2016 er tre deltagere og to medaljer. Norge har fra f?r to OL-s?lvmedaljer i Taekwondo ved Nina Solheim (2008) og Trude Gundersen (2000).
N?l?yet er trangt. Bare 64 deltagere totalt f?r delta under OL, og ingen nasjon f?r ha med mer enn fire. Heller ikke en toppnasjon som S?r-Korea med mange millioner ut?vere og hvor Taekwondo er minst like stort som skisport i Norge.
Norske deltagere under VM i Mexico er:
Siv Anja Mienna, Taekwondo Team Heimdal
Janike Lai, Nesodden Taekwondo klubb
Bendik ?yan, T?yen Taekwondo klubb
Mohammed Elhatri, T?yen Taekwondo klubb

De ?vrige deltagerne i satsingen Rio 2016 er :
Tina R?e Skaar, ?vre Romerike Budo senter
Tor L?vset Waage, Taekwondo Team Heimdal
Rio 2016s sponsor, Fitflop, er et av de nyeste og hurtigst voksende skomerkene i verden. Etter etablering med bare en sandalmodell i London i 2006, har gründer Marcia Kilgore og skoene bokstavelig spasert ut i hele verden. I dag har de salgsorganisasjon i 54 land, et velassortert
utvalg av fritidssko som i l?pet av f? ?r har passert 18 millioner solgte skopar. Spesielt har Fitflop hatt suksess i USA og i ?sten, men b?de i opphavslandet England og i Tyskland er Fitflop et betydelig merke.
Fitflopskoene har v?rt i norske skobutikker siden 2009.
Billedtekst 1,
Norges Kampsportforbund ser samarbeidet med Fitflop som en betydelig styrke for OL-satsingen. Ikke bare ?konomisk men de er ogs? et forbilde for hvordan man med et beskjedent utgangspunkt kan vinne verden p? noen f? ?r, sier generalsekret?r Trond A. S?vik i Norges Kampsportforbund.
Billedtekst 2,
Deltagerne i Kampsportforbundets Taekwondosatsing, Rio 2016 sammen med trenerene David Cook og Mikael Oguz:
For ytterligere informasjon:
Sportssjef Dag Jacobsen ? mobil: 92255988, eller mail: [email protected]

Norges Kampsportforbund (NKF) er det tiende st?rste s?rforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert p? Ullev?l stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy