Hage

Riktige solbriller er viktig av flere grunner

L?ping blir stadig mer popul?rt, og p? lyse v?r- og sommerkvelder er det n?rmest k? i skogen. L?ping har blitt noe ?alle? gj?r for ? komme i form. Men hvordan kan du effektivisere l?peteknikken din?
Popul?r treningsform
L?ping er en stadig mer popul?r treningsform, og arrang?rene av Oslo Maraton melder om 60% ?kning i antall p?meldte sammenlignet med samme tid i fjor. Uavhengig av om man bruker l?ping som rekreasjon og mosjon, eller om man trener seg opp mot konkrete m?l som for eksempel maraton, er det mye ? hente p? ? ha riktig l?peteknikk
Den 55-?rige VitaePro-brukeren og maratonl?peren, H?kan Lindström, elsker ? trene. For han er l?ping en m?te ? koble av p?. H?kan har deltatt p? over 40 maratonl?p, og sommeren 2013 gjennomf?rte han sin f?rste Ironman. ? Det er mye ? hente p? ? ha riktig l?peteknikk, sier H?kan. Om du har riktig teknikk, f?r du bedre treningsutbytte og bedre fremdrift.
H?kans tips til bedre l?peteknikk
Under har H?kan samlet noen av sine beste tips til bedre l?peteknikk:
? Tilpass skrittlengden til farten du holder. Ikke ha samme skrittlengde uansett tempo. Om du tar for lange skritt i forhold til farten, bremses farten for hvert skritt du tar fordi du lander med foten foran resten av kroppen. Dette kalles stem. Fors?k ? sette ned foten n?rmere hofta for ? unng? ? bremse farten.
? S?rg for at du har gode sko som er tilpasset din fot og l?pestil, og underlaget du skal l?pe p?. Mange skader skyldes feil valg av fott?y.
? Bruk armene effektivt. Sving med armene for ? f? bedre stabilitet.
? Rull p? foten. Rull foten og trekk den bakover n?r du lander. Da mister du ikke s? mye fart.
? Fors?k ? holde et stabilt tyngdepunkt. Du skal ikke bevege deg for mye opp og ned.
? Spis riktig f?r trening. Spis et lett m?ltid som inneholder karbohydrater en times tid f?r trening.
? Husk ? strekke ut etterp?. Dette ?ker bevegeligheten din over tid.
Om du pr?ver ? tenke p? disse tipsene, vil du f? en bedre l?peteknikk etter hvert. Men ikke gi opp for fort. Husk at kroppen har ?valgt? foretrukket l?peteknikk allerede fra du var barn, s? det tar litt tid ? l?re kroppen en ny m?te ? l?pe p?.
Om VitaePro
Vi i VitaePro er opptatt av trening og sunt kosthold, og vet hvordan et sunt kosthold ?ker fysiske prestasjoner. VitaePro? er et av Nordens mest brukte kosttilskudd og er basert p? ingredienser som er rene, trygge og grundig testet. VitaePro inneholder: Astaxanthin, Lutein og Zeaxanthin, C, D og E-vitamin samt Omega 3 med h?y andel av fettsyren DHA. VitaePro selges gjennom VitaeLab.
F?lg oss i sosiale medier:
VitaePro p? Facebook
VitaePro p? Magnt
VitaePro p? YouTube

A to już wiesz?  Hodebunnsproblemer

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy