Motor

Nickelback tilbake med ny singel og nytt album!

a8

I disse dager er det mange nye skolebarn p? vei til og fra skolen, og det er nettopp skoleveien som er foreldres store bekymring if?lge en tidligere unders?kelse fra Codan. Da er trening og gode r?d viktige.
F?r skolestart i fjor spurte Codan Forsikring hvilke bekymringer foreldre har for barna sine, og de fleste er overbevist om at barna er i trygge hender gjennom skoledagen.
– Unders?kelsen viser at bare 14 prosent er bekymret for at en ulykke skal skje i barnehagen eller p? skolen, mens 18 prosent er bekymret for skoleveien, sier Mari Br?in Faaberg, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring.
Tren p? skoleveien
Selv om tallene viser at foreldre stort sett er trygge p? skolen, barna og n?rmilj?et, er det ikke uten grunn at de er bekymret for skoleveien. Det er mange nye inntrykk og mye ? l?re for barna p? en gang og ikke alltid like lett ? ha fullt fokus p? skoleveien. Faaberg anbefaler at 1.klassingene ?ver p? veien f?r de skal ut p? egenh?nd:
– Det f?les alltid tryggere ? g? en vei man har g?tt mange ganger f?r, s? vi oppfordrer alle foreldre til ? g? skoleveien sammen med barna, forklare hva som er viktig ? tenke p? n?r det gjelder biler og fotgjengerfelt, og s?rge for at de husker ? se seg godt om f?r de g?r over veier. Til mine egne barn har jeg prentet inn ?venstre, h?yre, venstre? f?r de skal g? over gata og vi har trent p? ? ta oss god tid. Sm? barn b?de ser og h?rer mindre enn voksne, s? det er viktig at de trener p? hvordan de skal krysse veien.
Snakk med skolen
Det er ikke alltid lett ? definere hva som er en vanskelig eller farlig skolevei. Antall biler, kryss, fartsgrenser og kvalitet p? overganger og fortau spiller inn, og risikoen kan variere med sesongene. For eksempel kan veien v?re farligere om vinteren enn om sommeren grunnet d?rligere sikt, lengere bremselengde for bilene og h?ye br?ytekanter som gj?r det mindre oversiktlig.
-Nettopp derfor anbefaler vi ? snakke med skolene og h?re hva deres erfaringer er. I tillegg er det alltid lurt ? tenke p? hvordan man kan gj?re barna mer synlige i trafikken. Refleksvester med sterke farger gj?r barna mer synlige ogs? i dagslys, og trening p? forskjellige situasjoner vil gj?re barna tryggere p? seg selv og trafikken rundt, sier Faaberg.
Unng? ? kj?re helt fram til skolen
Og selv om det kan friste og kj?re barna helt til skoleporten p? travle hverdager, er oppfordringen fra skolene normalt ? begrense bilbruken rundt skolen.
– Det er viktig ? huske at n?r flere bruker bilen blir ogs? skoleveien mer trafikkert og farligere for de som g?r og sykler, og skolene anbefaler ofte at man enten g?r eller at man slipper av barna et stykke unna skolen dersom man m? ta bilen. P? denne m?ten blir skoleveien tryggere for alle, og det vil bli f?rre potensielt uoversiktlige og farlige situasjoner n?rme skolen, avslutter Faaberg.
For mer informasjon, kontakt:
Mari Br?in Faaberg, kommunikasjonssjef Codan Forsikring
Mobil: +47 94 52 44 96
E-post: [email protected]
Om Codan Forsikring
Codan er et av Skandinavias st?rste forsikringskonsern og tilbyr skadeforsikringer til b?de privat- og bedriftskunder i henholdsvis Danmark, Sverige og Norge. Forsikringene tilbys prim?rt gjennom nasjonale varemerker som Codan i Danmark og Norge og Trygg-Hansa i Sverige, men drives av en nordisk organisasjon som er tett forankret med det globale forsikringskonsernet RSA. Codan-konsernet er 100 % eid av RSA, og Codan er i dag en viktig hj?rnestein i det internasjonale forsikringskonsernet med ca. 20 millioner kunder i flere enn 140 land. RSA har ca. 23.000 medarbeidere fordelt p? 28 land over hele verden.
Noen av v?re forsikringer:
Bilforsikring
B?tforsikring
Husforsikring
Codan Forsikring har overtatt en portef?lje med flere tusen b?tkunder fra Quality Maritime Insurance, og blir dermed en betydelig akt?r p? forsikring av fritidsb?ter i Norge. Les pressemeldingen her.
Mer info p?: www.codanforsikring.no
F?lg oss p? www.facebook.com/CodanForsikringNorge og www.twitter.com/codan_norge

A to już wiesz?  SkiStar AB: Brennhete bookingtall, 15 % opp i januar

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy