Friluftsliv

Manic Street Preachers med nytt album den 16. september – Rewind The Film

Forfengelighetshensyn er ?rsaken til at mange unge dropper h?y solfaktor. Det viser en unders?kelse om solvaner gjennomf?rt av Sentio Research for Apotek 1. – Gode solvaner er viktig for alle aldersgrupper, og verdt ? merke seg er at et ubevisst forhold til soling som ung kan f?re til hudproblemer seinere i livet, sier kommunikasjonssjef Hilde Ariansen i Apotek 1.
Et representativt utvalg p? 1000 personer ble i juni 2013 spurt om deres holdninger til soling og solkrem. Unders?kelsen avdekket at 1 av 4 spurt i unders?kelsen kjenner seg helt eller delvis igjen i p?standen om at farge er viktigere enn faktor
De under 30 har en signifikant h?yere andel som kjenner seg igjen i p?standen om at de unng?r bruk av h?y solfaktor, for ? sikre brunfargen. Nesten 1 av 3 i denne aldersgruppen sier seg helt eller delvis enig i p?standen. Det er livsviktig med gode solvaner fra ung alder, da solbrenthet i ung alder kan f?re til hudkreft seinere i livet, sier Ariansen.
– Jenter som bruker P-pillen b?r v?re ekstra p?passelige, da de lettere utvikler pigmentflekker i sola. Disse kan v?re varige, men kan stort sett unng?s om man bruker tilstrekkelig solfaktor.
-Ogs? om man utelukkende tar forfengelighetshensyn, er det mest hensiktsmessig ? bruke god solfaktor. Dette er veien til et godt grunnlag og varig brunfarge. God solbeskyttelse forebygger aldring av huden, og gj?r at huden ikke flasser av og blir brent, sier Ariansen.
Norge er et av landene med h?yest forekomst av malignt melanom i forhold til folketallet. Dette er den alvorligste formen for hudkreft og en av de hyppigste kreftformene blant unge voksne her i landet. (Tidsskr Nor Legeforen 2010; 130:1818-21)
R?d om bruk av solkrem
Apotek 1 anbefaler solkrem med beskyttelsesgrad “Medium” (UVB faktor 15-25) eller h?yere basert p? r?d fra Kreftforeningen. N?r huden har blitt brun kan man eventuelt redusere solfaktoren litt. UVB faktor lavere enn 6 frar?des. Bruk gjerne en solstift eller krem med ekstra h?y faktor til utsatte hudomr?der som lepper, kinnben og nese. Ta hensyn til hudtypen din og hvor sterk solen er der du skal sole deg (UV-varsel). Lyshudede og barn trenger ekstra god beskyttelse, og skal gjerne bruke kl?r, solhatt og solbriller i tillegg til solkrem.
Bruk gjerne en solstift eller krem med ekstra h?y faktor til utsatte hudomr?der som lepper, kinnben og nese. Ta gode pauser i skyggen n?r sola er p? sitt sterkeste. Sjekk gjerne UV-varselet for der du oppholder deg.
Hva kan du forvente av en god solkrem
? God beskyttelse mot b?de UVA- og UVB-str?ler. UVA-filter gir beskyttelse mot soleksem, rynker og hudkreft. UVB-filter gir beskyttelse mot solbrenthet og hudkreft.
? Fotostabilt filter (brytes ikke ned av sola)
? T?le vann og svette. “Ekstra vannresistent” solkrem t?ler 4×20 min bading, “vannresistent” 2×20 min, f?r solfaktoren er betydelig redusert.
Ved sp?rsm?l, vennligst kontakt:
Hilde Ariansen, kommunikasjonssjef i Apotek 1, tlf +47 915 88 972, e-post: [email protected]

Apotek 1 er landets st?rste og ledende apotekkjede, og har i dag over 290 apotek spredt over hele landet. Kjernen for v?r virksomhet er kompetanse og kvalitet. V?r ambisjon er ? leve opp til v?rt slagord ?V?r kunnskap- din trygghet?, i alle v?re kundem?ter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin r?dgivning og oppf?lging skape bedre helse og ?kt velv?re for v?re kunder.
V?re verdier er at vi skal v?re p?litelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i v?rt arbeid. Vi i Apotek 1 ?nsker ? v?re en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene f? inspirasjon og bli motivert til ? ta vare p? egen helse. Vi skal v?re blide, im?tekommende og gi god service.

Similar Posts