Fritid

Husholdningsapparater p? topp, barna p? andreplass: Her er de st?rste lydb?llene i hjemmet

En ny unders?kelse gjennomf?rt p? vegne av Bosch Husholdningsapparater viser at mange plages av lyder fra husholdningsapparater. Aller verst er st?y fra st?vsugeren. P? en god nummer to kommer barna ? hele en av fem mener at husets minste overg?r husholdningsapparatene hva gjelder lydniv?. Ny teknologi pr?ver imidlertid ? redusere st?y fra produkter.
Unders?kelsen, som er utf?rt av SnabbaSvar p? vegne av Bosch Husholdningsapparater, viser at hele ?tte av ti respondenter irriterer seg over lyder fra husholdningsapparater. Dette pr?ver Bosch ? gj?re noe med.
?Vi jobber kontinuerlig med ? forbedre teknologien i v?re produkter, og lavere lydniv? er et stort fokusomr?de. Vi har blant annet st?vsugeren In?genius, som har f?tt samme desibelniv? som en samtale mellom to personer. Ut ifra unders?kelsen tror vi dette er noe nordmenn vil sette pris p?. Lydniv?et fra barn skal vi riktignok overlate til husstanden selv ? justere?, sier Katrin Ohlander, Kommunikasjonssjef i Bosch Hvitevarer.
Barn br?ker nest mest
Mens tre av ti nordmenn plages av lydniv?et til st?vsugeren er kj?kkenviften nesten like irriterende (22,7 prosent). Et oppsiktsvekkende funn i unders?kelsen handler riktignok om barnas lydniv?. N?r spurt om hva som lager mest lyd i hjemmet, svarer over halvparten husholdningsapparater ? mens en av fem svarer at det er barna som br?ker mest.
St?y p?virker bruken
Mange husholdningsapparater har utvilsomt blitt ?stillere? med ?rene, noe unders?kelsen ogs? indikerer ? ved at produkter som kj?leskap og frysere havner langt nede p? lydniv?listen. Allikevel irriterer enkelte husholdningsapparater s? mye lydmessig at tre av ti nordmenn faktisk velger ? ikke bruke disse. I denne sammenheng finner vi igjen st?vsugeren (14,4 prosent) og kj?kkenviften (12,4 prosent) p? irritasjonstoppen.
?Det at hele tre av ti velger ? avst? fra ? bruke et husholdningsapparat fordi det st?yer for mye, mener jeg er synd. Imidlertid er dette relevant info som gir oss motivasjon i v?rt arbeid med ? videreutvikle stilleg?ende husholdningsprodukter?, sier Ohlander.
St?vsugeren Bosch In?genius har et desibelniv? p? 59, noe som if?lge Bosch gj?r den til den mest stilleg?ende st?vsugeren p? markedet.

Unders?kelsen viste ogs? at ?
? lyden fra oppvaskmaskinen var apparatet som ga de beste assosiasjonene (11,8 prosent)
? folk fra Oslo og Akershus p? landsbasis er de som oftest irriterer seg over lyden fra husholdningsapparater (28,4 prosent)
? det er flest folk fra Nord-Norge som svarer at det er barna som br?ker mest i hjemmet (31,9 prosent). Nord- og S?r-Tr?ndelag virker ? inneha de minst lydrause barna, hvor 14,9 prosent setter barna p? lydtoppen

For mer informasjon, vennligst bes?k: www.bosch-home.no
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Släger Pressetjeneste
E-post: [email protected]
Telefon: 22 60 44 00

Bosch Hvitevarer
Katrin Ohlander
Kommunikasjonssjef
E-post: [email protected]
Telefon: 22 66 06 18

Om Bosch
Bosch Husholdningsapparater er en del av BSH Home Applicances Group, Europas ledende hvitevareselskap. Bosch har alltid fokusert p? detaljene, noe som har bidratt til en enklere og tryggere hverdag helt siden Robert Bosch grunnla selskapet i 1886. Robert Bosch var samfunnsengasjert og opptatt av ? ta sosialt ansvar. Han jobbet iherdig for at selskapet skulle utvikle seg i takt med samfunnet, og alltid med et fokus p? mennesker. Dette er kjerneverdier som siden har preget bedriften og bidratt til at Bosch utvikler husholdningsapparater av h?y kvalitet. BSH Home Applicances AB i Norden omsatte for 3,9 milliarder NOK i 2013. For ytterligere informasjon, bes?k http://www.bosch-home.no/.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #NKF   #Norges Kampsportforbund Kampen   #Sportskoordinator Helle Borgen