Fargede glass har flere fordeler utover det ? se bra ut

Solbriller og briller kommer med mange forskjellige farger p? glassene, men har du noen gang tenkt p? at fargen p? glassene har flere funksjoner enn ? se bra ut?

Hva gj?r fargen p? brilleglassene med synet ditt?
Mange tror feilaktig at det er fargen i glassene som beskytter mot UV-str?ler. Det mange ikke vet er at fargene har en funksjon, og at ulike farger p?virker synet p? forskjellige m?ter.
– Sammensetningen av fargene i lyskilden betyr mye for hvor komfortabelt det er ? se, sier Petter Hagfors, Driftsdirekt?r i Synsam. Du har sikkert merket forskjellen i lyset fra forskjellige lyskilder. Et stearinlys har, for eksempel, et gulaktig, s?kalt varmt lys. Arbeidslamper kan derimot, gi et helt hvitt, skarpt lys, avhengig av hvilken lyskilde som brukes. – Brilleglass kan endre hvordan lyset fra solen oppfattes, og som i alt annet har vi en personlig smak. Ulike farger p? glasset gir ogs? ulik effekt p? hvordan vi ser omgivelsene. Det er derfor viktig at du pr?ver de forskjellige fargene for ? se hva du liker og hva som fungerer best til ditt spesifikke behov, fortsetter Hagfors. Kanskje foretrekker du forskjellig farge p? brilleglassene om du skal spille golf eller om du skal sitte p? café?
Det er ogs? slik at glassene kan v?re mer eller mindre fargede. Sterkt fargede glass vil dempe lyset mer enn de mindre fargede, gr? glass filtrerer mer lys enn brune. Er glassene for m?rke kan brillene v?re lite egnet for bilkj?ring.
Her er hva forskjellige farger p? brilleglass gj?r med synet ditt:
Gule glass?
Gule glass gir god kontrast. N?r det er det vi kaller ?flatt? lys ute, n?r det er overskyet eller t?ke, er gule glass perfekte. Idrettsut?vere bruker ofte briller med gule glass for ? se skarpest mulig i overskyet v?r.
Oransje glass?
Oransje glass er litt mer mot det brune i fargen. Dette gir mange av de samme kontrastfremmende egenskapene de gule glassene har, men det demper lyset noe mer enn den gule fargen. Gir bedre dybdef?lelse.
Bl? glass?
Bl? glass har mye av den samme effekten som gule glass men demper lyset mer og gir derfor mindre blending ved skarpt lys. S?kalte ?Blue Blockers? gir i tillegg til ?kt kontrast ogs? en viss forebyggende effekt mot aldersrelaterte synsplager som gr? st?r og AMD.
Brune glass?
Brune glass gir ett varmt lys, alt er litt hyggeligere. Alle mennesker blir litt brunere, og kontraster trer godt frem. Veldig mange opplever dette som den mest behagelige fargen, nettopp for de ?kte kontrastene samt den gylne gl?den glassene gir omverdenen. Gir som oransje glass bedre dybdef?lelse.
Gr? glass:?
Gr? glass gjengir fargene n?ytralt, samtidig som de gir ett litt kj?ligere preg p? omverdenen. Mange setter pris p? dette, og lyset oppleves naturlig.
Gr?nne glass:?
Pilotbrillen er original med gr?nne glass. Dette var for at pilotene skulle se kontraster og konturer i det gr?nne landskapet under seg. Gr?nne glass er relativt fargen?ytralt, behagelig, og veldig egnet for ? se detaljer i det gr?nne. Godt egnet for golfspillere.
Graderte glass?
Det er ogs? mulig ? f? glass med graderte farger. Dette betyr at lysreduksjonen varierer fra glassets topp til bunn. Dette er praktisk i mange tilfeller, spesielt popul?rt er dette blant bilf?rere. Brillene beskytter mot blendende lys gjennom frontruta, samtidig som man ser instrumentpanelet helt klart.
I tillegg til dette finnes det ett stort utvalg filterglass som brukes ved ulike former for skader eller sykdommer i ?yet.
For ? finne de perfekte glassene til dine behov, anbefaler vi ? ta kontakt med en optiker.

Om Synsam
Synsam er Norges ledende optikerkjede, og vi er riksdekkende med 120 butikker. Hos oss m?tes du av medarbeidere med h?y kompetanse og serviceinnstilling som hjelper deg ? finne din individuelle l?sning blant v?rt kvalitetssortiment av briller, kontaktlinser og solbriller fra verdens ledende varemerker og leverand?rer. Synsam inng?r i Synsam Nordic med 440 butikker.
F?lg oss p? Facebook, YouTube og Google+

Authors

Related posts

Top