Motor

Behold brunfargen med St.Moriz selvbruningsprodukter

Rundt 50.000 sm? og store var innom Akershus festning da Verdens Kuleste Dag ble arrangert for andre gang.

– Det er et flott resultat. Vi er veldig forn?yd med dagen og positivt overrasket over at s? mange kom innom. Mitt inntrykk var at det var god stemning og at folk hadde en fin opplevelse, sier administrerende direkt?r i Sparebankstiftelsen DNB, André St?ylen.
L?rdag 23. august inviterte Sparebankstiftelsen DNB til en gratis aktivitetsdag for barn og unge p? Akershus Festning, der flere av stiftelsens gavemottakere stilte med varierte aktiviteter.
Blant de 38 organisasjonene var Det Norske Skogselskap, som overnattet i lavvo p? festningen for ? f? i stand helstekt elg p? grillen til de mange bes?kende. De sto ogs? bak en av dagens mest popul?re aktiviteter, der barna fikk v?re med ? snekre en stor plankehytte p? omr?det.
Spennet p? aktivitetene var stort. Sykehusklovnene stilte med ansiktsmaling og god underholdning for barna, og delte ut r?de klovneneser til barn og voksne. Flere fikk pr?ve seg p? barnekaraoke med fullt band p? scenen og p? motsatt side av festningen kunne man blant annet g? p? sk?yter p? plastis, spille rullestolbasket eller sette utfor den mobile hoppbakken til Skiforeningen.
Verdens Kuleste Dag ble arrangert for f?rste gang i 2012 i anledning Sparebankstiftelsens 10-?rsjubileum. Den gang var det rundt 30.000 bes?kende.
– Vi ?nsket ? feire jubileet ved ? synliggj?re gavemottakerne v?re og lage et arrangement for m?lgruppa v?r, som er barn og unge, fremfor ? lage en festforestilling for noen f?. Det ble en stor suksess for to ?r siden, og derfor ?nsket vi ? gj?re dette igjen. Med tanke p? hvor bra det fungerte p? l?rdag, kommer vi helt sikkert til ? ha flere slike arrangementer, sier St?ylen.
S?knadsfrist 15. September
Sparebankstiftelsen ble dannet i 2002 for ? videref?re sparebankens lange tradisjon med ? gi av sitt overskudd tilbake til lokalsamfunnet. N? n?rmer det seg s?knadsfrist for alle som ?nsker ? s?ke om midler til et prosjekt. Fristen er 15. september.
Sparebankstiftelsen har fire gaveform?l, ?Kunst og kultur?, ?Kulturminner og historie?, ?Friluftsliv og naturkunnskap? og ?N?rmilj?, idrett og lek?. I ?r er det de to sistnevnte form?lene som prioriteres ved fristen 15. september. Informasjon p? sparebankstiftelsen.no
Sparebankstiftelsen DNB er en ideell stiftelse som gir gaver til allmenn nytte.
Stiftelsen ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten tildelt over 2 milliarder kroner til allmennyttige form?l.
Sparebankstiftelsen DNB er st?rste private eier av DNB. Det er utbyttet fra disse aksjene som forvaltes og gis som bidrag til allmennyttige form?l.
Stiftelsen bidrar til prosjekter og initiativer som skaper engasjement, som har verdi over tid, som involverer frivillige og som gir et positivt bidrag til barn og unge. M?let er over tid ? bidra til et samfunn med flere skapende, aktive og ansvarsbevisste individer. Visjonen er: Vi skal utl?se gode krefter.
Stiftelsens to form?l er: ? ivareta sparebanktradisjonen med ? gi gaver til allmenn nytte, og ? v?re langsiktig eier i DNB.
sparebankstiftelsen.no

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy