Motor

50 000 kom p? Verdens Kuleste Dag

Ved hjelp av teknologien ?utvidet virkelighet? er den internasjonale utstyrsleverand?ren til bilindustrien, Continental, i ferd med ? utvikle fremtidens head-up display. Snart vil frontruta kunne be deg bremse og svinge.
Augmented Reality Head-Up display, eller AR-HUD, er betegnelsen p? det nye head-up displayet fra Continental som det planlegges en produksjon av i 2017. Dette systemet supplerer utvendig visning av trafikkforholdene foran bilen med virtuell informasjon for sj?f?ren. Systemet har en rekke nyvinninger, som blant annet at head-up displayet kommuniserer med andre sikkerhetssystemer i bilen. Bruker man Adaptiv Cruise Control vil displayet visualisere andre biler i trafikken, og kan for eksempel oppdage andre biler p? veien f?r du f?r ?ye p? dem selv. Systemet vil fortelle deg at bilen foran bremser f?r du selv oppdager det, og hjelpe deg til ? velge det riktige sporvalget inn mot et kryss
– I en verden som blir stadig mer kompleks, s? avlaster AR-HUD sj?f?ren med ny kvalitetsinformasjon i frontruta. Systemet vil hjelpe sj?f?ren ? forklare bedre det han ser. Dette systemet vil gj?re kj?reopplevelsen tryggere, mer komfortabel og mer ?konomisk. Sj?f?rer vil motta viktig informasjon uten ? m?tte ta ?ynene bort fra veien, forteller Helmut Matschi som er leder av interi?rdivisjonen i Continental.
Det nye head-up displayet er n? i utviklingsfasen og er integrert i en demo-bil. Continental har lang erfaring med ? lage head-up display for biler, og var de f?rste som kom med et display i farger i 2003. Med AR-HUD flytter man virtuell informasjon direkte til sj?f?rens synsfelt. Det blir full fargegrafikk med samme teknologi som brukes i avanserte kino projektorer. Den nye head-up displayet kan for eksempel hjelpe f?reren ut av et uoversiktlig kj?refelt ved at systemet ser mer enn det sj?f?ren klarer.
– Dette starter en ny samhandling mellom bilen og sj?f?ren. Bilen viser f?reren hva assistentsystemene kan se og hva de gj?r. Dette skaper tillit og vil ogs? bidra til ? skape aksept for n?v?rende og fremtidige kj?refunksjoner. Informasjonen vil ogs? vises der sj?f?ren intuitivt ser f?rst, i kj?reretningen.
Du kan lese mer om systemet her:
http://continental-head-up-display.com/

Med en omsetning p? ? 33.3 milliarder i 2013, er Continental blant de ledende leverand?rer til bilbransjen over hele verden. Som leverand?r av bremsesystemer, systemer og komponenter for drivverk og chassis, instrumentering, infotainment l?sninger, kj?ret?y elektronikk, og dekk, bidrar Continental til ?kt kj?resikkerhet og globalt klimavern. Continental har i dag mer enn 186 000 medarbeidere i 49 land.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy